Tatuerarna beger sig till Camp Sweden

FOTBOLL

Vill skapa EM-minnen för supportrarna

1 av 5

Den ene har tatuerat flera landslagslirare, den andra ett känt Zlatan-porträtt.

Nu beger sig Andy Blanco och Hampus Kindblom till Frankrike - för att tatuera fans i Camp Sweden.

– Själva konceptet blir att man kan skapa ett EM-minne med en tatuering, förklarar Andy Blanco.

För några veckor sedan väckte en tatuering föreställande Zlatan Ibrahimovic med texten ”EM-guld 2016” stor uppmärksamhet. Bakom konstverket står Hampus Kindblom, som tillsammans med tatuerarkollegan Andy Blanco nu beger sig ner till Frankrike och Camp Sweden - för att tatuera svenska fans.

– Det känns kul. Vi är taggade. Det ska bli jävligt spännande att se hur det ska bli. Det ska bli kul på Camp Sweden och att få jobba lite. Sen att få känna på atmosfären och stämningen där också, säger Hampus Kindblom.

Följer matchen - från Camp Sweden

Duon kommer ner till Frankrike under onsdagskvällen och stannar fram tills på lördag. Under tiden i Frankrike ska de tatuera svenska fans.

– Själva konceptet blir att man kan skapa ett EM-minne med en tatuering. Mindre, enkla motiv, för att komma ihåg själva upplevelsen och hur det var att vara där nere. Det kommer vara mer texter eller mindre symobler, förklarar Andy Blanco innan han fortsätter:

– Men det är första gången vi åker ner så jag ser framemot stämningen. Man vet inte hur det kommer vara, hur trycket är och hur många som vill tatuera sig. Jag hoppas att många vill annars kommer jag bara njuta och se matchen på fredag.

Även om de inte har några biljetter till mötet med Italien räknar de med att se matchen på en storbildsskärm på Camp Sweden.

– Vi är ju där i arbetssyfte, så vi får prioritera det. Det kommer säkert vara många andra som inte ska på matchen, så det är väl en storbildsskärm på kampen. Det är säkert jävligt kul det också, säger Kindblom.

”Guidetti tatuerade mig”

Tillsammans med Hampus Kindblom har Andy Blanco designat den sleeve som Sportbladet tagit fram till EM. Just Blanco har även gjort tatueringar på flera spelare i den svenska EM-truppen.

– De som spelar nu är väl Guidetti, Victor Lindelöf, Durmaz, Mikael Lustig. Jag tror det är de, säger Blanco.

Efter att ha tatuerat John Guidetti under Manchester City-tiden har Blanco kommit i kontakt med de andra landslagsspelarna - ett av de mest minnesvärda tatueringstillfällena kom dock med just Guidetti.

– En story jag själv tycker är lite rolig är senast jag vare nere i Spanien. Då gjorde jag en tatuering på Guidetti, för att de vann U21-EM. Det var en text på baksidan av armen, där jag skrev ”EM-guld 2015”. I och med att jag tatuerat honom så mycket genom åren tyckte jag det skulle vara kul om han gjorde en på mig. Så då gjorde han en tatuering på mig, på armen med ”EM-guld 2015”. Så det är en av de annorlunda, lite roligare minnena. Jag tror inte att han är konstnärligt lagd och brukar rita men det blev bra.

”Satsar på färdiga motiv”

Med hjälp av guidning fick John Guidetti till en tatuering som Andy Blanco var nöjd med.

– Den blev snygg faktiskt. Han ritade direkt på, och om du aldrig har tatuerat förut så är det jättesvårt. Men han gick in helhjärtat och la fokus på att göra sitt bästa, så det var grymt. Man fick guida under tiden men det gick bra.

Andy Blancos tider med landslagsspelarna brukar handla om mer omfattande tatueringar med tvådagarssittningar och det lär inte heller bli något stort Zlatan-porträtt, vilket Hampus Lindblom tidigare gjort.

– Nja, saken är den att det tar ganska lång tid. Vi satt nästan sju och en halv timme då. Så nu satsar vi på färdiga motiv, som tar cirka en timme, så att alla hinner med, förklarar Lindblom innan han lägger till.

– Men det är inte omöjligt att det blir några Zlatan-liknande-tatueringar. Vi har lite idéer som vi kommer presentera på plats, som folk kan välja lite emellan.

ARTIKELN HANDLAR OM