”Vill inte prata – John är på dåligt humör”

FOTBOLL

Svenskstjärnan nära bli hjälte för Celta Vigo

VIGO. John Guidetti startade på nytt när Celta Vigo tog emot Villareal.

Svensken var nära att ge hemmalaget ledningen i första halvlek – men toppmötet slutade 0-0 och Guidetti var inte på gott humör.

Spanska ligafemman Celta Vigo tog emot fyran Villareal i ett toppmöte hemma på Estadio de Balaidos. Celta-tränaren Eduardo Berizzo valde en offensiv elva till matchen och startade med Nolito, Iago Aspas och John Guidetti i sin anfallstrio.

Inför matchen hyllade Berizzo sin anfallsbesättning och samhörigheten som finns dem emellan.

Jättechans

I den 17:e minuten såg Celta till att utnyttja det samspelet när Guidetti blev frispelad i straffområdet av Fabian Orellana. Svenskens avslut räddades dock Villareal-målvakten Alphonse Areola.

Annars var det en händelsefattig halvlek som också slutade 0-0.

Till den andra halvleken var det Celta som höll i taktpinnen i jakten på segermålet, men hemmalaget kom inte till några konkreta målchanser.

I den 68:e minuten blev svensken utbytt till förmån för Theo Bongonda. Föga hjälpte det i Celtas jakt på de tre poängen.

Matchen slutade 0-0 och Guidettis målchans skulle visa sig bli den bästa i matchen. Celta ramlar därmed ner till sjätteplats i La Liga, passerade av Sevilla som besegrade Eibar i kväll.

”Värdefull poäng”

Guidetti var inte pratsugen efter matchen.

– Han kommer inte att prata i kväll, säger Celtas presschef André Taboada.

Varför inte?

– Han är på dåligt humör.

Svensken var även schemalagd för presskonferens på klubbens träningsanläggning under torsdagen, men det framträdandet är också inställt av Guidetti.

Svenskens tränare var desto gladare efter matchen:

– Poängen är värdefull. Vi möter ett lag som stänger ner ytor. Jag tycker att vi spelade smart utan att hitta den sista magiska touchen. Vi satte oss i förarsätet men de hade bra koll på hur vi tänkte attackera dem. Vi lyckades inte hitta sista passen, säger Berizzo.

ARTIKELN HANDLAR OM