IFK Göteborg utslagna ur EL-kvalet

avPetra Thorén, Rasmus Senator

"Blåvitt" förlorade returmötet borta mot Karabach

Det blir inget spel i Europa League för IFK Göteborg.

I returmötet borta mot azeriska Karabach förlorade "Blåvitt" med 3-0 och är därmed utslagna.

– Vi var inte tillräckligt bra, säger IFK Göteborgs huvudtränare Jörgen Lennartsson till Sportbladet.

IFK Göteborg vann det första mötet med azeriska Karabach med 1-0 på hemmaplan.

I kväll var "Blåvitt" på plats i den azeriska huvudstaden Baku för returmötet – som skulle börja på värsta tänkbara sätt.

Efter 19 minuter fick Johan Alvbåge hämta bollen ur nätmaskorna efter att hemmalaget lyckats med en hörnvariant och tryckt in 1-0 via Sadygov strax utifrån straffområdet.

Utökade efter kontring

IFK Göteborg hade svårt att etablera några längre anfall mot det disciplinerade Karabach-försvaret.

Laget, med Sebastian Eriksson åter i startelvan, fick långa stunder jaga boll och försvara sig och strax innan paus skulle det smälla igen. På en snabb kontring kunde azererna med två spelare komma fria mot Alvbåge och utöka ledningen.

Mads Albaek fick IFK:s bästa att reducera men skottet i straffområdet täcktes av en Karabach-back.

– Vi får tyvärr erkänna att vi förlorade mot ett bättre lag. De var väldigt skickliga. Vi var inte tillräckligt bra. Det är ett bättre fotbollslag, de har spelare med en individuell skicklighet som vi inte har. Vi hade behövt få lite nerv i det genom att göra första målet, så det hade blivit lite press på dom, säger Jörgen Lennartsson till Sportbladet.

"Bästa laget vann"

I den andra halvleken kunde Karabach göra 3-0 efter att Alvbåge missbedömt en djupledsboll och Dani Quintana rullade in bollen i öppet mål.

Hoppet om avancemang för IFK Göteborg släcktes betydligt efter att Mikael Boman fick bäras ut på bår med en befarad knäskada.

"Blåvitt" lyckades inte hota och slutresultatet skrevs till 3-0. Därmed är IFK Göteborg, som sista svenska lag, utslagna och missar gruppspel i Europa League.

– De startade i ett oerhört tempo. De flyttade boll snabbare än vad vi kan förflytta oss. Jag tyckte att vi spelade upp oss i sista kvarten i halvlek och hade vi fått mål där så. Men det är bara att konstatera att bästa laget vann, säger IFK-tränaren och fortsätter:

– Jag får ge spelarna en eloge att de krigade hela vägen in in mål, men vi räckte helt enkelt inte till, säger han.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM