”Domaren gör helt ärligt en pissmatch”

avJohannes Hägglund, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Ilska i Norrköping – Malmö slår tillbaka

NORRKÖPING. Malmö tog ett jättegrepp om guldet efter 2-1 mot Norrköping.

Efteråt menade Nicklas Bärkroth att Norrköping var det bättre laget i seriefinalen – men han får mothugg av MFF:s Kari Arnason.

– Som Lagerbäck säger, du kan ha så mycket bollinnehav du vill men om du inte vinner matchen är du inte bättre, säger islänningen.

Foto: BILDBYRÅN
Sebastian Andersson.

Efter förluster mot både Djurgården och AIK behövde Norrköping tre poäng i seriefinalen för att verkligen hålla liv i guldracet, men så blev det inte. Norrköping förlorade med 1-2 och efteråt var det stor besvikelse bland Norrköpingsspelarna.

– En av de tyngre förlusterna jag har varit med om som fotbollsspelare. I en sådan här match där det gäller så mycket vill man såklart helst stå som segrare, speciellt när vi är det bättre laget över 90 minuter. Hade vi förlorat och känt oss sämre är det en annan sak. Jag tyckte vi var betydligt bättre än Malmö, men de är effektivare, säger Nicklas Bärkroth.

Ett resonemang Malmöbacken Kari Arnason inte köper.

– Det är som Lars Lagerbäck säger, du kan ha så mycket bollinnehav du vill men om du inte vinner matchen är du inte bättre. De har bollen mycket men de skapar inte några avgörande lägen, det gör vi så nej, de var inte bättre, säger Arnason.

Sågar domaren

Nu är Norrköping sju poäng bakom Malmö med fyra matcher kvar att spela.

– Klart det är tufft nu. Det ska väldigt mycket till för att vi ska ta ikapp, säger Sebastian Andersson, som var kritisk till domaren Stefan Johannesson.

– Jag tycker domaren gör en pissmatch om jag ska vara ärlig. Jag vet inte om det är känslan nu kanske, att det är ilska efter förlusten, men man får inte mycket med sig. Jag vet inte hur de andra känner, men jag känner så, säger Andersson.

Någon speciell situation du tänker på?

– Svårt att förklara situationerna, men det är straffsituationen och någon när jag trycker undan och får frispark mot mig på något sätt. Svårt att förklara, men det är känslan. Men vi ska såklart inte bara skylla på domarna. Vi gör en rätt bra match, men förlorar. Så är det ibland, säger Andersson.

Publicerad: