Gais erbjuder supporter rollen som tredjetränare

Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYR N
FOTBOLL

Köp ett årskort för Gais matcher 2018.

Då har du chansen att bli tredjetränare under en match nästa säsong.

– Genom att ta in en tredjetränare med rötterna på läktaren vill vi tacka för stödet och visa att vi gör det här tillsammans, säger klubbchefen Erik Bergkvist.

Gais undvek med nöd och näppe ett negativt kval i superettan den gångna säsongen.

När man nu ställer om siktet för nästa säsong gör man det med en minst sagt unik chans för lagets supportrar.

På sin hemsida meddelar nämligen Gais att alla som fixar ett årskort 2018 har chansen att bli tredjetränare under en mach i superettan.

– Vi är ingenting utan våra fans. Alla med hjärtat i GAIS är en del av oss i GAIS-familjen. Vi vet att de som följer laget i vått och torrt har en otrolig passion för klubbmärket. Det vore dumt att inte dra nytta av det drivet och skicka in även den energin rakt in i omklädningsrummet, säger huvudtränaren Bosko Orovic i ett pressmeddelande.

”Bryter ny mark”

Rollen som tredjetränare innebär att man inför och under en match tar plats i ledarstaben och får jobba med Orovic och spelarna, skriver Gais.

– Orovic är huvudtränare och ansvarig för det sportsliga. Men jag tror de flesta GAIS-supportrar har tankar om hur vi ska komma tillbaka till Allsvenskan. Genom att ta in en tredjetränare med rötterna på läktaren vill vi tacka för stödet och visa att vi gör det här tillsammans, säger klubbchef Erik Bergkvist och fortsätter:

– Med det här bryter vi ny mark och knyter ännu starkare band mellan alla gaisare och truppen samt gör den tolfte spelaren till den tredje tränaren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan

GAIS