Uppgifter: ”Svennis” tar över Bosnien-Hercegovina?

Foto: Linn Malm / AFTONBLADET
FOTBOLL

Sven-Göran Eriksson, 69, har kopplats ihop med ett tränarjobb i Bosnien-Hercegovina.

Nu bekräftar agenten Dario Slomic att diskussioner pågår, enligt Sportske.

– Pengarna är inget problem, säger Slomic enligt sajten.

Sven-Göran Eriksson, 69, har kopplats ihop med flera tränaruppdrag sedan han tidigare i år fick lämna Shenzhen FC i den kinesiska andraligan.

I början av december bekräftade ”Svennis” sitt intresse för att ta över Australiens landslag och tidigare i veckan kom uppgifter om att han var aktuell för Bosnien-Hercegovina.

– Jag vet att det är ett relativt bra landslag. Nu gick de inte till VM, men jag har förstås koll på vilka spelare de har. Det kan vara ett intressant uppdrag och en agent har ringt mig om jobbet. Men det är svårt att säga något om nu när det inte finns något att ta ställning till, sa han tidigare till FotbollDirekt.

”Ville reda ut frågetecken”

Nu kommer uppgifter som spär på ryktena om ”Svennis” eventuella framtid i Bosnien.

Enligt bosniska sajten Sportske bekräftar 69-åringens agent, Dario Slomic, att de har varit i kontakt med det bosniska förbundet. Rättare sagt med Zvijezdan Misimovic, tidigare landslagsspelare i Bosnien-Hercegovina och numera på hög position i förbundet.

– Det bosniska förbundet ville reda ut några frågetecken. Jag berättade för dem att Eriksson är positiv. De ville veta vad han hade för vision för Bosniens landslag. Eriksson berättade för mig, och jag förmedlade det till Zvijezdan Misimovic. Ja, jag pratade med honom, säger Slomic enligt Sportske.

”Ställt frågor om tränarteamet”

– Eriksson är välbekant med Edin Dzeko, Miralem Pjanic, Senad Lulic, Sead Kolasinac, Asmir Begovic... Det bosniska förbundet har ställt några ytterligare frågor om hur tränarteamet kring Eriksson kan se ut. Just nu kan jag inte säga så mycket mer, men de ekonomiska förutsättningarna är inget hinder, fortsätter Slomic.

Sven-Göran Eriksson har tidigare varit förbundskapten för England, Mexiko och Elfenbenskusten.

ARTIKELN HANDLAR OM