Svenskarna fixade tre poäng för Leeds

FOTBOLL

Svenskt samarbete gav Leeds tre poäng.

Pawel Cibicki slog en frispark som Pontus Jansson nickade i mål.

Det gav Leeds 1–0 mot Norwich.

Foto: TT

I somras flyttade Pawel Cibicki till Leeds och blev därmed lagkamrat med landslagsförsvararen Pontus Jansson. Den sistnämde är en nyckelspelare i klubben, medan Cibicki har fått nöta mycket bänk.

Mot Norwich fick Cibicki chansen att spela sin första match från start. Då tackade han för förtroendet med en målgivande passning.

Nickade in bollen

I den 41:e minuten fick Leeds frispark till höger på offensiv planhalva. Cibicki skickade in bollen i straffområdet och där mötte Pontus Jansson med skallen och nickade in bollen i bortre hörnet.

– Det var en bra boll från Pawel. Och det var en nick, säger Jansson till BBC.

– Jag har några vänner över från Sverige. Jag trodde att de hade lagt pengar på att jag skulle göra första målet i matchen, men de hade inte gjort det, haha. De satt och såg matchen tillsammans med min fru.

De före detta MFF-spelarna firade målet tillsammans. Resultatet innebär att Leeds är sjua i Championship. De två första lagen i serien går direkt till Premier League, lag tre till sex i tabellen gör upp om den tredje uppflyttningen.

– Jag känner mig i bättre form nu än vad jag gjorde i början av säsongen. Jag hade några skador i början, det var en rörig start för mig. I dag stod vi för en bra prestation, säger Jansson.

”Glad för hans skull”

Pontus Jansson är glad att Pawel Cibicki hade en lyckad insats mot Norwich.

– Självklart. När de frågade mig inför säsongen, så visste jag att han var en bra spelare. Jag visste att han förr eller senare skulle visa det för klubben. Första tiden var tuff för honom, självklart. Jag har försökt att motivera och stötta honom hela tiden, jag har känt honom sen han var en liten kille i Malmö. Jag har försökt att vara som en storebror för honom, och det handlar hela tiden om att jobba hårt. Han lägger alltid ner mycket jobb och tid på fotbollen. Jag är stolt över honom, jag är glad för hans skull att det börjar visa sig på planen, säger Jansson.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se