Skriver korttidskontrakt – för Europa-spelet

Foto: Robert Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

avPer Bohman

FOTBOLL

Backstjärnan vill inte missa Europaäventyret.

Nu skriver Sotirios Papa­giannopoulos ett korttidskontrakt med Östersund.

– Men det blir nog ingen större löneförhöjning för ­bara en månad, säger ­”Sotte” och skrattar.

Två matcher kvar av gruppspelet: i kväll ställs Östersund mot ukrainska Zorja ­Luhansk på hemmaplan och därefter vankas bortamatch mot tyska Hertha Berlin. Tar ÖFK tre poäng i någon av matcherna är laget sensationellt klart för slutspel i Europa League.

Nya korttidskontrakt

Jämtarnas trupp är dock ­inte helt harmoniserad med spelschemat. Ingen hade väl på allvar vågat räkna med gruppspelet i Europa League och flera spelare har kontrakt som går ut i slutet av november. De kan delta i kvällens match mot Zorja Luhansk, men inte i fajten mot Hertha Berlin i början av december som ju kan bli avgörande.

Därför kommer ordför­ande Daniel Kindberg att ­skriva korttidskontrakt med tre av spelarna som sträcker sig över december.

–  Vi behöver skriva tre ­korta kontrakt för att komma över Berlinmatchen. Det handlar om ”Sotte”, Tim Björkström och Gabriel Somi. Så det blir viktigt. 

”En sjuk match”

Mittbacksjätten Sotirios ­Papagiannopoulos är en av Östersunds allra viktigaste spelare. Flera klubbar jagar honom, bland annat i Bundesliga, men backen vill spela färdigt gruppspelet med ÖFK.

–  Jag vill inte missa några matcher i Europa. Det är ju en sjuk match som ska spelas (nere i Berlin). Så självklart vill jag skriva på. Det är väl inga problem att skriva över en månad eller enstaka match.

Men eftersom det nya ­kontraktet är max en månad långt räknar han inte med ­extra ­stålar i lönekuvertet.

–  Det blir nog ingen större löneförhöjning för bara en månad, säger ”Sotte” och skrattar.

Mittbacken är dock tydlig med att han gärna flyttar till en större liga senare i vinter.

–  Kommer det något jättebra så vill jag testa att spela ­utomlands och vara med om sådana här matcher hela tiden. Annars trivs jag väldigt bra i Östersund och allt hänger ­inte på om vi går till slutspel i ­Europa League eller inte.

Så mycket är EL-trupperna värda 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM