– Barcelona vill ha ’Isak’

FOTBOLL

Skador i storklubben – svensken tänkt som en backup för Valdés

Dagens goda nyhet för Andreas Isaksson, 26: Barcelona är intresserat av landslagsmålvakten.

Den dåliga nyheten: han skulle troligen byta en avbytarbänk mot en annan.

Turkiska Galatasaray har nämnts som hetast i jakten på Andreas Isaksson. I december fick svensken beskedet av Manchester City-tränaren Sven-Göran Eriksson att Joe Hart är förstavalet mellan stolparna.

Men när Tobias Linderoth sannolikt blir borta en längre tid väljer Galatasaray troligen att lägga pengarna på en ny mittfältare.

Utlåning en möjlighet

I stället är det en annan betydligt större klubb, som nyligen hört sig för om Isakssons tjänster hos Manchester City.

Enligt en källa med god insyn i City har representanter för Barcelona uttryckt ett starkt intresse av att antingen låna eller köpa loss den svenske landslagsmålvakten.

Dagarna före nyår skadade Barçamålvakten Albert Jorquera sig svårt i knät i samband med en vänskapsmatch för Katalonien.

– Jorquera blir borta i sex månader och sedan går dessutom hans kontrakt ut till, säger Cordula Reinhardt, Barcelonareporter på El Mundo Deportivo.

Nackdelen för Andreas Isaksson är att Víctor Valdés, 26, är en världsmålvakt och blir mycket svår att peta som Frank Rijkaards förstaval i Barcelona.

Stärker inte chanserna

Isaksson skulle riskera att byta Citys avbytarbänk mot den på Camp Nou. Och det skulle inte stärka den svenske landslagsmålvaktens chanser att behålla förstaplatsen i Blågult.

Nyligen sa förbundskaptenen Lars Lagerbäck till Sportbladet om behovet av klubbyten för Isaksson och andra petade landslagsspelare:

– Det är deras liv, deras jobb. Det måste de bestämma själva.

Men för landslaget?

– Ja, det är ju givetvis bättre om de får spela regelbundet.

ARTIKELN HANDLAR OM