Överfallet på Abgar Barsom kan bli polissak

FOTBOLL

”Vi funderar på att anmäla”

Foto: Abgar Barsom var inte kontaktbar efter smällen.

Abgar Barsom har lämnat sjukhuset efter att ha blivit skallad av en motståndare i en match på söndagen. Nu funderar Barsoms klubb Fredrikstad på att polisanmäla händelsen.

– Det som skedde hör inte hemma på en fotbollsplan, säger Fredrikstad sportchef Morten Haugen till klubbens hemsida.

Fredrikstad spelade i går borta mot jumbolaget HamKam. Matchen slutade 1–1, en rejäl missräkning. Resultatet var dock inte den stora snackisen i norsk fotboll efter matchen. En av lagets svenskar, Abgar Barsom, skadades illa.

– Hamkam skulle precis slå en hörna. Då skallar Leonardo Ferreira da Silva ned Abgar bakifrån, som faller till marken och var helt borta. Det var en otäck smäll eftersom Abgar var oförberedd, säger lagets svenske tränare Anders Grönhagen.

Hjärnskakning

Barsom fördes till sjukhus där det konstaterades att han drabbats av hjärnskakning. Han har nu fått lämna sjukhuset, men det kan dröja innan han kommer i spel igen.

– Abgar Barsom kommer att hämtas och kommer till Fredrikstad senare i dag. Hur länge han blir borta från fotbollsplanen är för tidigt att säga något om nu, säger Bjørn Runar Dahl, medicinsk koordinator i klubben till Fredrikstads hemsida.

Överfallet kan nu bli polissak. Fredrikstad funderar på att anmäla händelsen.

– Vi vill vänta till vi har fått se TV-bilderna flera gånger innan vi slår fast något, men vi överväger att polisanmäla spelaren, säger Morten Haguen till Dagbladet.no.

Hör inte hemma i fotbollen

Han fortsätter på Fredrikstads hemsida:

– Det här är en olycklig händelse för oss och för HamKam. Jag hyllar HamKam och deras medicinska apparat för en professionell hantering. De följde upp och tog vara på Abgar, och såg till att han hade professionell hjälp. Och vi är inte ute efter att skada HamKam på något sätt. Vi reagerar ändå på det som skedde och menar att handlingen som ledde till Abgars skada inte hör hemma på fotbollsplanen.

Inte med flit

Leonardo Ferreira da Silva har inte uttalat sig om händelsen, men HamKams tränare Arne Erlandsen, före detta IFK Göteborg, tror inte att det hela skedde med vilje.

– Det är väl ingen som medvetet går in för att åsamka sig hjärnskakning. Jag har sett situationen, och det råder ingen tvekan om att han träffar spelaren hårt, men att tala om det var avsiktligt är bara nonsens, säger han.