Bojan lämnade planen skadad

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Det kan vara något med menisken”

Bojan Djordjic fick avsluta derbyt på läktaren. Nyduschad och i kostym.

Orsaken: två närkamper med Jan Tauer.

– Jag är orolig, knät bara låste sig, säger en dämpad Djordjic.

Foto: Bojan Djordjic haltade ut från Råsunda med en befarad knäskada.

Efter 21 minuter gick Bojan Djordjic i backen efter en duell med Tauer. Han fick mycket ont och haltade av planen. Längs sidlinjen fick han behandling av AIK:s naprapat Oskar Skatt – och kunde spela vidare.

– Men när det bara återstod någon minut av första halvlek tacklade Tauer mig igen. Högerbenet fastnade under det vänstra. Då låste sig knät, känns jävligt tungt, säger Bojan Djordjic.

Låste sig?

– Ja, jag kan inte sträcka ut det fullständigt. Det bara klickade. Men knät är stabilt, jag kan hoppa och har full styrka.

I andra halvlek ersatte Jorge Anchén Bojan Djordjic.

– Jag ville spela, men det gick inte. Min dröm var att vi skulle få vinna och att jag skulle få jubla framför Norra i 90:e minuten. Synd att det inte blev så.

Han skadade sig direkt i premiären mot Kalmar. Sedan dess har det bara blivit en match från start för Djordjic; senaste bortamatchen mot IFK Göteborg som AIK förlorade med 2–0.

– Känner att jag är på gång, därför kommer detta extra olägligt. Vi tog oss samman efter genomklappningen den första kvarten mot Göteborg och många av våra spelare kände stolthet över att få bära AIK:s tröja i dag. Men det känns som en förlust.

Vad tycker du om Tauers tacklingar?

– Om de var schysta eller inte får Peter Fröjdfeldt avgöra.

”Tog honom rätt hårt”

Så här säger Tauer:

– Vi känner varandra sedan många år tillbaka. Jag tog honom rätt hårt men det var inte meningen att han skulle skadas. Hoppas han är tillbaka snart.

Bojan ska på magnetröntgen i dag. Därför var det sent i går kväll fortfarande oklart hur allvarlig knäskadan är.

– Det kan vara något med menisken, men jag vill inte säga så mycket innan jag har sett bilderna från magnetröntgen, säger AIK:s naprapat Oskar Skatt.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.