Rubarth: Det var bara att njuta

FOTBOLL

Hyllades i sista matchen

Med tio minuter kvar bröt söndagens kanske högsta jubel ut på Råsunda. Då byttes Mats Rubarth in och det var som om han aldrig ville lämna planen trots att han till slut stod helt i bara kalsongerna i kylan.

– Man får bjuda lite på sig själv när det är sista matchen, säger han.

Mats Rubarth lämnar AIK efter den här säsongen. Efter åtta säsonger i klubben gjorde han i går sin sista hemmamatch och fick som inhoppare chansen att hyllas rejält. Han kunde ha hoppat in redan efter 25 minuters spel, men valde själv att vänta till de sista 10 minuterna.

– Jag ville väl insupa atmosfären, ha, ha. Nä men jag var inte varm förrän då och ville vänta lite. Tio, femton minuter kändes lagom att spela så att jag inte var för trött för att njuta av det, säger han till City.

Njöt av situationen

Efter matchen gick han runt på planen och tog emot publikens kärlek. Han betalade tillbaka genom att slänga upp sina kläder på läktaren och stod där till slut i bara kalsongerna.

– Det kändes liksom som de ville ha grejerna. Då får man stå ut med att man står där blek och tanig inför alla, skrattar han.

Att han njöt av situationen var tydligt för alla.

– Javisst, det var bara att njuta så länge det varade, det är klart jag blev rörd. Men det stod ju 3-0 redan när jag kom in så, då kunde jag springa runt och lyssna på publiken och bara njuta. Det var härligt. I dag var det viktigaste inte hur mycket jag spelade, det var att få säga hej till fansen. Men det hade varit tungt att komma in om vi legat under med 0–1 så jag får tacka killarna för att de gjorde så många mål, ha, ha, säger Rubarth till City.

ARTIKELN HANDLAR OM