AIK värvar finländsk U21-landslagsmålvakt

”Det är en stor kille”

AIK värvar en ny målvakt. 21-årige Tomi Maanoja har skrivit på ett 3,5 års-kontrakt och nu blir det än svårare för Daniel Örlund att ta tillbaka sin plats.

– Konkurrenssituationen ökar, säger AIK:s målvaktstränare Lee Baxter till sportbladet.se.

Daniel Öhrlund är ett av AIK:s målvaltsalternativ.
Daniel Öhrlund är ett av AIK:s målvaltsalternativ.

Sportbladet har tidigare berättat om AIK:s intresse för den finske U21-landslagsmannen Tomi Maanoja. Lee Baxter var själv i Finland nyligen för att studera målvakten när denne spelade med sitt finska lag FC Honka Espoo.

– Det är en stor kille. Han är 197 centimeter lång och väger drygt 90 kilo. Han har bra fysik för en målvakt, men är ändå väldigt atletisk. Han har ett bra tillslag. När jag var där och såg honom så imponerade han väldigt mycket i luftrummet, säger Baxter.

Svårt för Örlund

Värvningen av Maanoja, som ansluter till AIK efter Honkas Uefacupkvalmatch på torsdag, gör att AIK-framtiden ser allt annat än ljus ut för Daniel Örlund, 28. Denne har sedan tidigare petats till förmån för Nicklas Bergh.

– Jag hoppa att det blir en bra kamp. Spelarna ska ta tjuren vid hornen när en konkurrenssituation uppstår. Titta bara på alla våra mittfältare. Är man en riktig AIK-spelare så knyter man näven i fickan och kör stenhårt, säger Lee Baxter.

Talar han svenska?

– Han pratar klockren engelska och hyfsad svenska.

För kommunikationen är ganska viktig som målvakt?

– Den är A och O över hela planen, men den är särskilt viktig för en målvakt. Det kommer inte att bli några problem.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN