Gefle tappade i bottenstriden

FOTBOLL

Mållöst mot Gais efter missad straff

Gefles Mathias Woxlin var sammanbiten efter onsdagens hemmamatch mot Gais.

Anledningen: En missad straff.

– Jag var säker på att göra mål, sade han efter 0–0 och två förlorade poäng i den allsvenska bottenstriden.

Det fanns ett par–tre bra chanser i andra halvlek men efter matchen var det bara en sak det snackades om – Mathias Woxlins missade straff i den 75:e minuten.

Geflemittfältaren var bitter och besviken på sig själv i omklädningsrummet.

–  Det är jättetråkigt. Det var en usel straff, sade Woxlin som sköt rätt på målvakten Dime Jankulovski.

Mathias Woxlin har tidigare under säsongen gjort tre mål på straff men han missade den senaste mot Malmö FF. Därför hade han och tränaren Per Olsson haft ett snack om just straffar inför onsdagens match.

– Vi hade utsett en reserv, Daniel Bernhardsson, men vi sade att Woxlin själv skulle fatta beslutet om han ville lägga en eventuell straff, sade Per Olsson.

Enkelt beslut

Enligt Mathias Woxlin själv var det ett enkelt beslut.

– Hade jag inte varit säker på att göra mål hade jag aldrig klivit fram, sade han.

– Nu får någon annan ta över. Jag vill inte göra hattrick i missade straffar, sade Woxlin och bjöd på ett ansträngt leende.

Tränaren Per Olsson är säker på att det kommer fler straffchanser.

– Amadou Jawo har en sådan spelstil att han får med sig flera straffar, sade Per Olsson, som menade att utse straffskytt kan vara rena lotteriet.

– Förra säsongen bytte vi straffskytt efter en missad straff men då brände den nya straffskytten också. Nu valde vi att ha kvar samma straffskytt, och då missade vi också. Det är meningslöst att spekulera i om vi skulle ha gjort något annorlunda, sade Gefletränaren.

Billig straff

Straffen kom i 75:e minuten och var mycket billig. Amadou Jawo föll lätt framför fötterna på Rickard Ekunde.

– 0–0 var ett rättvist resultat, deras straff var ju feldömd så rättvisa skipades där också, sade Gais tränare Magnus Pehrsson.

Gästernas enda farliga chans kom i 49:e minuten när Wanderson fick fritt skottläge i straffområdet men förpassade bollen utanför.

Dessförinnan i andra halvlek hade Daniel Westlin missat ett friläge och Mathias Woxlin haft ett långskott i utsidan av stolpen.

De två förlorade poängen kan bli ödesdigra för Gefle, som just nu ligger på kvalplats. Bland bottenkonkurrenterna återstår Ljungskile (hemma) och GIF Sundsvall (borta) att möta.

ARTIKELN HANDLAR OM