Sundsvall vann – andra allsvenska segern mot Kalmar genom tiderna

avLo Hägerfelth

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Lagkapten Linus Hallenius (med uppträckta armar) hade avgörande betydelse i Sundsvalls bortaskalp i Kalmar.

En händelsefattig kväll på Guldfågeln Arena, men en match som gästerna vann.

GIF Sundsvall drog det längsta strået mot Kalmar.

En seger som gav norrlänningarna sin blott andra allsvenska seger mot Kalmar någonsin.

– Lite historia, säger Linus Hallenius.

Två raka förluster och blott en seger mot Kalmar FF i allsvenska sammanhang genom tiderna. Det var bagaget som GIF Sundsvall hade med sig när de gästade Kalmar under lördagskvällen.

Men den packningen lämnade ”Giffarna” i omklädningsrummet.

Efter en händelsefattig första halvlek, med några få blixtrande målchanser, var det nämligen Linus Hallenius som öppnade upp matchen för Sundsvall på Guldfågeln Arena.

Efter en knapp halvtimme spelad fick Hallenius en boll i djupled och tog sig in i straffområdet. Där blev han nerriven av Viktor Agardius och straff till Sundsvall. Ett läge som Maic Sema tog tillvara på och satte 1–0 från straffpunkten.

”Kände på mig att det skulle bli straff i dag”

Ett resultat som höll sig resten av halvleken.

– Jag kände faktiskt på mig att det skulle bli en straff i dag. Men ah, försökte bara lägga den till höger, sa målskytten Sema i CMore:s-sändning i halvtid.

Med underläge som utgångsposition var det Kalmar som inledde den andra halvleken piggast. Med mer bollinnehav, med bättre chanser. Bland annat lossade Hiago av ett skott som Sundsvalls målvakt William Eskelinen räddade och Melker Hallberg skickade även ett distansskott utanför.

Men sedan var det ändå Sundsvall som såg till att hitta målet igen.

I den 65:e minuten var det Jonathan Tamimi som kom fri längs högerkanten och ostörd kunde leta efter alternativ. På så sätt hittade han Linus Hallenius vid målområdet, passade fram honom vilket gav Hallenius öppet mål.

”Fattar inte att ni ens kan diskutera självmål”

2–0 till Sundsvall, Hallenius sjunde mål för säsongen. Eller? I situationen är det oklart om det var han eller Kalmars Mikael Dyrestam som stötte in bollen.

– Det är väl mitt mål, eller? Jag fattar inte att ni ens kan kommentera att det är självmål. Jag känner ju den på foten, säger Hallenius efteråt och går sedan in på matchen och straffen.

– Viktigt att få första målet. Känns som en jämn match mellan två lag med lite olika spelstil. Sedan fattar jag inte varför Kalmar-spelarna omringar domaren. Jag är inte den som lägger mig, så det är klart att det är straff, sa Hallenius.

Hans mål eller inte, oklar straff eller inte. 2–0 till Sundsvall blev oavsett resultatet som avslutade matchen.

Därmed tog Sundsvall alltså klubbens andra allsvenska seger mot Kalmar genom tiderna.

– Vi har dålig statiskt mot dem vet jag, har inte exakta siffrorna men nu kan ni räkna in en vinst i alla fall, svarade Hallenius på frågan om han hade koll på klubbens facit mot Kalmar.

CMore: Det var er andra seger någonsin.

– Ja. Lite historia, avslutade Hallenius.

Laddar Matchöversikt
ARTIKELN HANDLAR OM