Neymar erkänner: ”Jag överdriver ibland”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Neymar har uttalat sig om sitt filmande – igen.
Foto: Reuters/AP
Neymar har uttalat sig om sitt filmande – igen.

Neymar har sågats för sina slängningar i VM.

Nu erkänner han:

– Jag överdriver ibland, säger brassen enligt ESPN.

Fotbolls-VM i Ryssland blev en käftsmäll för Neymar.

Hans favorittippade Brasilien försvann ”redan” i kvartsfinalen mot Belgien och den stora snackisen under och efter mästerskapet har handlat om Neymars skådespeleri och slängningar – något som han sågats och hånats för världen över.

Men Neymar har besvarat kritiken.

– Tror du att jag vill bli tacklad hela tiden? Nej, för det är smärtsamt, det gör ont. Efter matcherna stannar jag kvar i fyra-fem timmar och lägger på is. Det är komplicerat, men om du aldrig varit med om det så kommer du aldrig att förstå, sa brassen.

”Kan fortsätta kasta sten”

Nu uttalar han sig på nytt.

Och den här gången kommer han med ett erkännande som... sitter långt inne.

– Ni kanske tror att jag överdriver. Och ibland gör jag det. Men sanningen är att jag lider på planen, säger Neymar i en reklamfilm enligt ESPN.

– Jag tog lång tid på mig att acceptera kritiken. Jag tog lång tid på mig att se mig själv i spegeln och bli en ny man. Jag föll, men bara de som faller kan resa sig igen. Ni kan fortsätta att kasta sten – eller så kan ni lägga undan stenarna och hjälpa mig att stå. När jag står, så står hela Brasilien med mig, fortsätter han.

PSG-stjärnan har tidigare berättat om känslorna efter VM-uttåget.

Han var rejält knäckt och sörjde länge.

– Jag kunde inte se en boll, sa 26-åringen för en vecka sedan.

Nu sätter han ord på känslorna – och ”skammen” – på nytt.

– När jag går utan att prata med pressen så är det inte för att jag bara vill vinna, utan för att jag fortfarande inte har lärt mig att göra er besvikna. När jag verkar ohövlig så är det inte för att jag är en bortskämd unge, utan för att jag inte lärt mig att hantera min frustration. Jag kämpar för att behålla den där pojken inom mig, men inte på planen. Ni kanske tycker att jag föll för mycket (i VM), men sanningen är att jag inte föll (när Brasilien åkte ut). Jag gick sönder. Det gör mer ont än när någon trampar på en opererad vrist.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.