Gerhardssons tuffa uppdrag: ”Påverkas känslomässigt”

avFrida Fagerlund

Publicerad:
Foto: Bildbyrån

ALGARVE. Möjligheterna att testa spelare innan VM blir allt färre.

Förbundskapten Peter Gerhardsson medger att de inte blir enkelt att ta ut en trupp och därmed välja bort några namn.

– Det är människor vi håller på med och jag kommer aldrig lära mig rent känslomässigt att inte påverkas, säger han.

Algarve Cup gav svar på en del frågor.

Eller? Efter mötet med Kanada (förlust på straffar) konstaterar lagkapten Caroline Seger att det fortfarande kan hända mycket innan VM-truppen fastlås.

– Jag tror inte det är lätt att ta ut en trupp till VM och det är väl någonstans positivt, säger Seger.

– Sedan gäller det också att upprätthålla den här kvaliteten när man vänder hem. Att man fortsätter. Men konkurrens är absolut något som kommer gynna oss.

”Är tufft”

Nu återstår endast några enstaka matcher (Tyskland och Österrike är inplanerade) innan det bär av till Frankrike. Förbundskapten Peter Gerhardsson vet att han har ett svårt jobb framför sig så småningom.

– Det är tufft, så är det. Det är människor vi håller på med och jag kommer aldrig lära mig rent känslomässigt att inte påverkas, de här människorna jobbar stenhårt, säger Gerhardsson. 

– Däremot har jag aldrig svårt att fatta beslutet, kan jag inte göra det borde jag göra något annat. Så när det väl kommer till själva uttagningen då kliver den här andra sidan in. Där har jag accepterat att jag är två olika personer.

”Några mindre positiva svar”

Lämnar du med fler svar eller frågor?

– Svårt att säga, jag funderar inte så mycket på det egentligen. Det är som du säger, man får svar, några är positiva och några mindre positiva. Men man kan väl säga så här att marginalerna till att testa minskar inför varje samling. 

Förbundskaptenen utvecklar:

– Det finns spelare som har varit med ett tag som jag tycker visar positiva tendenser. Även på träningar, tillfällen när inte andra än vi ser dem. Då kan man jämföra spelare ett annat sätt. Sedan gäller det att visa det i matcher också förstås. 

 
GÅ 2 FÖR 1 på Sverige–Tyskland. Läs mer här.
 

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM