Nilsson och Nannskog får beröm av Roland

FOTBOLL

...men BP:s Guterstam har haft det tufft

MARACAIBO

Per Nilsson och Daniel Nannskog har imponerat medan Olof Guterstam haft det tufft.

Så sammanfattar assisterande förbundskapten Roland Andersson de första dagarna i Sydamerika.

– Pelle Nilsson har fungerat väldigt bra som innerback. Vi behöver välväxta och fysiskt starka försvarsspelare. Det måste ju komma fram nytt folk, säger Roland Andersson.

Han hyllar också anfallaren Daniel Nannskog.

– Daniel ser giftig ut och man förstår mer och mer att han alltid gjort mål under sin karriär. Även om han är 32 så ser han ut som en 23-24-åring. Pigg och gladlynt kille som ska bli mycket intressant att se i match. Han har en bra chans att ta sig in i landslaget.

Olof Guterstam – som gått från superettan till landslaget – har haft det tyngre.

– Jag tyckte att det märktes tydligt första träningspassen. Men han anpassar sig ganska bra. Sedan är det en bit upp för honom och det ska det ju vara, menar Roland Andersson.

Hugo Chávez, då?

– President Chávez? Ja, han är ju vald i ett demokratiskt val, det får man acceptera. Är det något jag har lärt mig är det att ta sedan dit man kommer. Venezuela har länge varit världens femte största oljeproducent men 40 procent lever i fattigdom, då kan man förstå att han är populär i de stora folklagren. Jag vet inte hur många procent han fick, 56 tror jag. Det är folket som har valt honom, säger Roland Andersson.

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM