”Han är en barnunge”

FOTBOLL

Zlatan kan bli avstängd för loskan: Dåligt föredöme

Foto: Här spottar Zlatan. Efter ett gruff med Catanias Andrea Sottil avlossar Zlatan en spottloska.

Inter är i serieledning, men det som det pratas om i Italien är Zlatan Ibrahimovics spottloska mot Catanias Andrea Sottil. Han riskerar nu att bli avstängd.

– Ibra beter sig som en barnunge, en liten tvååring, säger Sottil.

Gruffandet och psykandet mellan Zlatan Ibrahimovic och Catanias Andrea Sottil pågick i stort sett hela matchen, men urartade sekunderna innan Dejan Stankovic gjorde 2–1 för Inter. Efter ett par heta dueller fortsatte duon att snacka, och Sottil gick och knuffades med huvudet mot Zlatans axel. Svensken svarade med att knuffa till ordentligt med axeln, varpå Sottil pekade finger. När han sen vände sig om spottade ”Ibra” i riktning mot italienaren.

Sottil märkte inte det, men berättade efter matchen för Tuttosport vad han tycker om den svenske stjärnan.

– Han är som en barnunge. När jag är på plan respekterar jag alla spelare, och förväntar mig att de ska respektera mig. Men ”Ibra” gör inte det, hans beteende är inte korrekt, och han är ett dåligt föredöme.

Livlig diskussion

– Spottade han på mig? Det vet jag inget om, men jag ska se matchen på tv igen. Om det är sant så bevisar det ju bara ännu mer vad jag sa om honom innan, fortsätter han.

Spottloskan fångades av tv-kamerorna och diskuterades livligt i italiensk tv i går kväll. Händelsen kommer att utredas och Zlatan riskerar att stängas av.

– När Walter Samuel spottade mot Pavel Nedved i fjol, utan att träffa, så fick han tre matchers avstängning. Zlatan riskerar något liknande, säger en italiensk källa med god insyn i Inter till Sportbladet.

Händelsen utreds

Zlatan är redan avstängd i Champions League, efter utvisningen mot Bayern München. Han missar därmed onsdagens hemmamatch mot Spartak Moskva, och riskerar nu också att missa de kommande ligamatcherna. Händelsen kommer utredas av ligaförbundets disciplinkommitté, och eventuell dom kommer redan i dag eller i morgon.

– Jag såg inget, och har inte frågat Zlatan om det, säger Intertränaren Roberto Mancini om incidenten.

Tuffingar i Serie A

Henrik Lundgren

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A