BAJENS CUPKRIS

FOTBOLL

Gustavsson: "Måste vara kreativ"

Foto: HUVUDBRY Med Laitinen ovh Chanko avstängda samt Eguren skadad tvingas Tony Gustavsson stuva om rejält inför returen mot Fredrikstad.

Mittfältskris i Hammarby inför mötet med Fredrikstad: Lolo Chanko och Haris Laitinen är avstängda – samtidigt kan Sportbladet avslöja att Sebastián Eguren förmodligen inte spelar.

– Det centrala mittfältet är ett enda stort frågetecken, säger tränaren Tony Gustavsson.

I går spelade Louay Chanko och Haris Laitinen 90 minuter när Hammarby besegrade Brommapojkarna med 2–0 på Stockholms Stadion. Men när Bajen på torsdag spelar sin viktigaste match på flera år är de avstängda.

– Vi saknar ett flertal tongivande spelare med stor erfarenhet, pondus och kvalité. Det gör att jag måste vara väldigt kreativ i laguttagningen för att få ett slagkraftigt lag, säger Tony Gustavsson.

Ett oavgjort resultat eller en vinst i bortamatchen mot norska Fredrikstad räcker för att Hammarby ska vara klart för Uefa-Cupen. Men i returen kommer Hammarby förmodligen att få tvingas klara sig utan viktige Sebastián Eguren.

– Det faktum att Lolo, Haris och Eguren spelar på det centrala mittfältet gör att vi är tunna där inför matchen på torsdag. Min stora utmaning blir helt klart att lösa det problemet.

Sebastián Eguren var inte ens ombytt till matchen mot BP.

– Min skada är allvarlig, jag kan inte ta i för fullt, säger han och tar sig på höger vad.

– Just nu cyklar jag och tränar i gymmet.

Hur känns det att kanske missa matchen mot Fredrikstad?

– Illa. Som det ser ut just nu är det årets viktigaste match.

Tror du att du spelar?

– Nej, eller jag vet inte. Vi får se.

ARTIKELN HANDLAR OM