ANDRAVALET

FOTBOLL

Backe tackade nej - då först gick förfrågan till Grönhagen

Anders Grönhagen var Djurgårdens andraval.

Det avslöjar Hans Backe.

- Jag tackade nej till Djurgården i onsdags, säger Backe.

Foto: Anders Grönhagen.

Det är i en travkrönika på www.travnet.se som Hans Backe bekräftar det Sportbladet i förra veckan skrev om - Djurgården gav Backe ett konkret erbjudande att ta över de sista sex omgångarna.

- Jag tackade nej till Djurgården i onsdags, säger Backe i en krönika av travnet.se:s Lennart Persson.

Till Sportbladet säger Lennart Persson:

- Jag träffade Hasse på torsdagen och frågade om han skulle ta över Djurgården. "Nej, jag tackade nej i går", sa han, berättar Lennart Persson.

Varför tackade Backe nej?

- Jag minns inte ordagrant men han kände inte för att hoppa på ett tränaruppdrag just nu. Han ville ta det lugnt ett tag och tyckte inte det fanns något att vinna på att kliva in i Djurgården i det här läget, säger Lennart Persson.

Däremot tror Lennart Persson - som fram till 1995 var sportchef på Göteborgs-Posten - att Hans Backe dyker upp i Djurgården nästa säsong.

Backe & Åkeby

- Det blir väl han och Sören Åkeby. De är ju kompisar och har massa travhästar ihop. Då kan de träna laget och gå på Solvalla tillsammans sedan, säger Persson med ett skratt.

Hans Backe bekräftar att han träffade Lennart Persson i torsdags men vill inte kommentera om han fick någon förfrågan av Djurgården i förra veckan:

- Nej, det blir bara massa spekulationer då.

Anders Grönhagen - som fick en kanonstart i och med 2-1-segern mot Halmstad i söndags - bekymrar sig inte över att han var Djurgårdens andraval som efterträdare till Kjell Jonevret.

"Inga kommentarer"

- (skratt) Absolut inte. Jag känner Hasse väl och vet om att han tackade nej. Vi är bra kompisar så det är inga problem, säger Anders Grönhagen.

Tror du Hans Backe tränar Djurgården nästa säsong?

- Det ska du fråga honom om, säger Grönhagen.

Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson:

- Jag har inga kommentarer till det här. Jag läser inte travtidningar, säger Andersson.

Robert Laul

ARTIKELN HANDLAR OM