Här blir Tevez Uniteds hjälte

FOTBOLL

Argentinaren satte matchens enda mål i toppmötet

Foto: 1–0-målet. Liverpools Yossi Benayon blir kvar på mållinjen och Carlos Tevez kan styra in bollen i nättaket.

En hörnvariant från Manchester United. Ett försvarsmisstag av Liverpool.

Det avgjorde toppmötet på Anfield.

Liverpools tränare Rafael Benitez har på sju möten i ligan fortfarande inte vunnit mot Sir Alex Fergusons United. Nu skiljer nio poäng mellan lagen.

Kamp, intensitet, tempo, målchanser. Toppmötet Liverpool-Manchester United hade allt och lite till. Och i 43:e minuten kom matchens enda mål.

På en hörna från höger valde Ryan Giggs att spela bollen snett inåt bakåt till Wayne Rooney som drog till direkt. Framför mål stod en omarkerad Carlos Tevez och styrde in bollen i nättaket.

I sekvensen tryckte Liverpool upp hela sitt lag – utom Yossi Benayoun, som olyckligt blev kvar på mållinjen. Han upphävde därmed offsiden och tränaren Rafael Benitez lär inte vara nöjd med israelens insats i den situationen.

Liverpool skapade mest...

Målet var Uniteds första heta avslut på mål. I stället var det Liverpool som hade haft de fetaste chanserna före paus. I samband med en fast situation i den 27:e minuten screenade Fernando Torres bort målvakten Edwin van der Sar, vilket gav Harry Kewell fritt skottläge. Men Anderson agerade räddande ängel på mållinjen och på returen nickade Torres strax utanför. Evra rensade även undan en boll som var på väg in i mål efter en kommunikationsmiss mellan van der Sar, Nemanja Vidic och Rio Ferdinand.

...Babel fick hetaste chansen

Efter paus blev matchen till en början ett ställningskrig. Men med cirka en halvtimme kvar satte Liverpool in forceringen och hade stundtals ett 80-procentigt bollinnehav.

Men närmare än Ryan Babels hårda skott som smet strax utanför van der Sars stolpe kom inte Liverpool. Steven Gerrards frispark på stopptid var i ett bra läge, men skottet gick över och var inga problem för van der Sar. Tränaren Rafael Benitez tvingades inkassera sin sjätte förlust på sju möten med United.

ARTIKELN HANDLAR OM