Blixtflytten som ska rädda EM-chansen

FOTBOLL

Uppgifter i Danmark: Bröndby intresserade av von Schleebrügge

Max von Schleebrügge kan vara på väg att lämna Anderlecht.

Allt för att rädda EM-chansen.

– Om han säger att han gärna vill lämna så släpper de honom. Anderlecht har förståelse för hans situation, säger agenten Patrick Englund.

Efter fem säsonger i Hammarby lämnade mittbacken Max von Schleebrügge allsvenskan i januari 2007 för ett proffsäventyr i Anderlecht och tecknade ett fyraårskontrakt.

Under tiden i nya klubben har försvarsspelaren fått allt mindre speltid – och nu kan dörren vara på väg att öppnas för ett snabbt klubbyte.

Danska Bröndby har vid två tidigare tillfällen visat ett seriöst och stort intresse för 30-åringen och uppges nu se en möjlighet att kunna attrahera von Schlebrügge.

Skälet till en flytt skulle vara viktig speltid för att konkurrera om en plats till EM-truppen i sommar. Max agent, Patrick Englund, bekräftar att den belgiska storklubben öppnat för förhandlingar.

– Om han säger att han gärna vill lämna så släpper de honom. Anderlecht har förståelse för hans situation, säger Englund till Ekstrabladet.

Senast i somras försökte Bröndby att locka den landslagsmeriterade försvararen till sig, utan att lyckas.

– Det finns intresserade klubbar i både Skandinavien och i andra länder. Bröndby är en bra klubb, men det är till sist upp till Max själv att avgöra vad som ska ske, säger Englund.