Domare jagad av planen

FOTBOLL

Målvakten utvisad – då gick publiken till attack

Foto: skyddade spelarna Rött kort till målvakten Christian Frealdsson – då började oroligheterna och polis fick kallas till platsen. Nu ska assyriska se över sin säkerhetsorganisation.

Domaren visade ut Assyriskas målvakt. Då gick publiken till attack och domaren fick fly.

– Domaren har en hel del ansvar för det som hände, säger Assyriskas säkerhetsansvarige Munir Rhawi.

I slutminuten av kvalmatchen mot Bunkeflo var Assyriska i desperat behov av ett segermål. 1–1 räckte inte och man lyfte upp målvakten Christian Frealdsson vid en fast situation. Det var när denne var på väg tillbaka till sitt mål som han sa något till domaren Patrik Berglund. Domaren tog fram rött kort.

Polisutryckning

– Han får höra sådant 10, 20 gånger under en match. Det var absolut inget grovt. Tyvärr pallar han inte trycktet, säger Frealdsson.

Efter att Berglund visat ut Frealdsson sprang en person från läktaren ned på planen mot domaren. Han stoppades av spelare i Assyriska innan han nådde ända fram. Fler personer tog sig dock in på planen och matchen fick avbrytas i 50 minuter innan de sista sekunderna kunde spelas färdigt. Patrik Berglund ville inte säga något efter matchen.

– Inga kommentarer, var hans svar på alla frågor.

Detsamma sa Assyriskas ordförande Ferit Varli.

– Vi får ta det här i morgon. Jag hoppas att ni respekterar det. Det här känns väldigt tungt, säger han.

Inför matchen var det inga poliser på plats. Det var först när oroligheterna började som man ryckte ut. Assyriskas säkerhetsansvarige Munir Rhawi håller med om att säkerheten varit bristfällig.

– Men jag tycker att domaren har gjort en hel del som har sett till att det blev skandalscener här, säger han.

Hur menar du då?

– Jag tycker att det var en dålig insats av domaren.

Rättfärdigar det att folk springer in på planen?

– Nej, men nu säger du något annat. Jag tycker att domaren har gjort en dålig insats. Han har bidragit till de här skandalscenerna. Sedan att vi får ta åt oss en hel del i vår säkerhetsorganisation, det är självklart.

Domaren eskorterades till sin bil av polisen, men han hade inget polisbeskydd hem.

Daniel Sjöberg

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan