”Han ska bli vår Zlatan”

FOTBOLL

Tahirovic jämförs med ”Ibra” av sin tränare: Nej, vi är inte så lika

LILLE

Utanför Lilles premiärtrupp.

Men tränaren Claude Puel tror på sin skrällvärvning Emra Tahirovic, 19.

– Vi hoppas att Emra Tahirovic ska bli vår Zlatan Ibrahimovic, säger Puel.

När Sportbladet träffar Tahirovic i Frankrike ler han lite generat åt jämförelserna med Ibrahimovic.

– Alla jämför mig med

honom. De ser Tahirovic och tänker Ibrahimovic. Vi är storvuxna killar och namnen är lika men spelmässigt är vi inte så lika varandra, det tycker inte jag i alla fall, säger Emra.

Tvåvägsanfallare

Något som Claude Puel –som värvat Tahirovic som tvåvägsanfallare, alltså både

mötande och djupleds­löpande forward – håller med om.

Vad Puel menade med Ibrahimovicliknelsen var att Zlatan kom till Ajax som 19-åring och utvecklades där till en världsanfallare.

– Emra har goda förutsättningar att utvecklas på ett väldigt bra sätt och här i Lille kommer han att få möjlighet att göra det.

Den unge svenskens ankomst till Lille har fått stor uppmärksamhet i lokala medier, som även de drar parallellerna till Interstjärnan. När Lille i lördags spelade 0–0 hemma i liga­premiären satt dock Emra Tahirovic på läktaren.

– Tränaren sa att han tror på mig, men också att jag bara varit här i tio dagar och att han vill ge mig lite mer tid.

I dagsläget har Lille fem anfallare som konkurrerar om två platser i start­elvan. Tahirovic, som för tillfället är inkvarterad på hotell i centrala Lille i väntan på ett eget hus, är medveten om att konkurrensen är stenhård.

”Jag vet vad jag kan”

– Jag tror på mig själv och vet vad jag kan. Nu har jag tränat i tio dagar och visst går det snabbare och spelet är annorlunda, men jag känner att jag hänger med utan problem, säger Tahirovic som i går spelade 65 minuter med Lilles B-lag och hade ett skott i stolpen.

– Tränarna var nöjda med mitt spel och sa att jag spelade klokt. Fortsätter jag bara att göra bra ifrån mig på träningarna så kommer speltiden i A-laget snart, säger Tahirovic.

På lördag spelar Lille nästa match i Ligue 1, borta mot Strasbourg.

Lille Olympique Sporting Club