”Min familj tycker det är obehagligt”

FOTBOLL

Nya hotelser mot Helsingborgs ordförande

1 av 2 | Foto: Sten Inge Fredin, ordförande i Helsingborgs IF.

Hoten mot Helsingborgs ordförande Sten-Inge Fredin fortsätter.

Efter söndagens match mot Trelleborg försökte supportrar ta sig in i restaurangen på Olympia. Och utanför hans hus sattes en banderoll upp med texten ”Avgå Fredin”.

– Händer det igen kommer jag att vända mig till polisen, säger han till sportbladet.se.

Supportrarna höll upp en banderoll med texten ”Avgå Fredin” redan under söndagens derby mot Trelleborg (som slutade 1–1). Men det slutade inte där.

Enligt Helsingborgs Dagblad försökte ett antal supportrar ta sig in i restaurangen på Olympia efter matchen och banderollen dök upp utanför hans hus sent på söndagskvällen.

”Vokabulären är inte okej”

– Jag är inte rädd. Idioterna får göra som de tycker. För min egen del bryr jag mig inte men min familj tycker det är obehagligt. Jag hade ett barnbarn som var bollkalle under matchen. Han tyckte inte det var så roligt, säger Sten-Inge Fredin till HD.

– Man måste skilja på den privata biten och fotbollens värld. Jag förstår att supportrarna är frustrerade över resultatet under säsongen. Det är vi i styrelsen och laget också. Banderoller på läktaren kan man acceptera men vokabulären vissa av dem använder är inte okej.

Helsingborgs IF har bjudit in alla supporterklubbar på ett informationsmöte den 10 oktober.

– Det är inget dramatiskt, men det blir förstås en chans för båda parter att rensa lite luft och vädra sina åsikter, säger Fredin till sportbladet.se.

Har du haft någon kontakt med polisen efter händelsen i söndags?

– Nej, inte i detta läget. Just nu avvaktar jag. Men händer det igen kommer jag att vända mig till polisen

ARTIKELN HANDLAR OM