’Granens’ löfte – till 99 procent...

avPer Bohman

Klara för allsvenskan.

Men hänger Andreas Granqvist med Helsingborg upp?

– Förmodligen spelar jag i HIF nästa år, säger landslagskaptenen till Sportbladet.

AFC Eskilstuna var tvunget att vinna mot Landskrona för att hindra Helsingborg från gå upp till allsvenskan. Men trots att AFC tryckte på i slutet höll skåningarna undan – och HIF blev uppflyttade i kavaj. Andreas Granqvist följde matchen med ett gäng lagkamrater. Han njöt inte av dramatiken.

– De sista 10 minuterna var jobbiga. Det var nervöst. Särskilt med deras friläge i slutet. Jobbigt! Så otroligt skönt att det är klart.

”Otrolig glädje”

Hur mycket betyder det?

– Det är en otrolig glädje. Det här var mitt uppdrag att ta upp Helsingborg till allsvenskan. Vi bestämde oss för att ta oss upp igen. Jag känner en otrolig glädje med hela föreningen.

Hur väl står ni er i allsvenskan?

– Vi har en väldigt bra trupp. Den håller för allsvenskan. Men det är svårt att säga just nu. Vi ska spetsa truppen lite till. Målsättningen är att hänga kvar i allsvenskan. Det känns bra och nu ska vi försöka vinna serien också. Det är viktigt.

”Förmodligen...”

Manchester United ska enligt uppgift ha visat intresse för ”Granen” och landslagskaptenen är förstås fortfarande högvilt för utländska klubbar.

Är det 100 procent att du spelar allsvensk fotboll för HIF nästa år?

– Hehe. Det får vi se. Jag spelar förmodligen i Helsingborg. Till 99 procent!

ARTIKELN HANDLAR OM