Putin: ”Kan få ett helvete tillbaka…”

Khabib försvaras av Putin efter skandalen

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Khabib Nurmagomedov skämde ut sig efter segern mot Conor McGregor.

Nu försvaras hans agerande av Vladimir Putin.

– Om någon från utsidan attackerar oss kan de få ett helvete tillbaka, säger Rysslands president.

Direkt efter segern mot Conor McGregor hoppade Kbabib Nurmagomedov, 30, ut ur oktagonen och gick till attack mot personer i McGregors team.

Agerandet sågades av UFC:s president Dana White, men Khabib själv försvarade sig med att det hela var en hämndaktion för allt ”skitsnack” McGregor och hans team vräkt ur sig om Khabib och hans hemland (Khabib är född och uppvuxen i ryska delrepubliken Dagestan).

– Varför pratar ingen om hur han pratar om min religion, mitt land, min pappa eller att han kom till Brooklyn och nästan dödade människor? Varför pratar ingen om den skiten? Jag förstår det inte, sa han.

Putin försvarar Khabib

Under onsdagen fick Khabib och hans pappa, Abdulmanap, träffa Vladimir Putin.

Väl på mötet valde Rysslands president att hylla Khabib för insatsen i fajten mot McGregor – och delvis försvara hans agerande efteråt.

– Vem som helst hade kunnat göra likadant. Om någon från utsidan attackerar oss så kan de få ett helvete tillbaka. Man det är bättre att inte gå så långt…”, säger Putin varpå Khabib och hans pappa börjar skratta.

1 av 2 | Foto: Stephen R. Sylvanie / X02835
Khabib Nurmagomedov (röda handskar) mot Conor McGregor (blåa handskar).

Putin vädjar till Khabibs pappa

Khabibs pappa har uttryckt besvikelse över sin sons agerande och Khabib själv har sagt att han ”lär få ett kok stryk” av sin pappa.

Putin vädjar honom dock att ta de lugnt.

– Jag ber din pappa att inte straffa dig för hårt, för du utförde ditt uppdrag på ett värdigt och förtroendeingivande sätt, säger Putin, enligt RT.com.

Publicerad:

LÄS VIDARE