Mourinhos ilska: ”Det fanns en svag styrelse”

avMartin Tolén

José Mourinhos kommentarer efter att ha fått lämna Manchester United har varit få.

Men nu avslöjar källor nära portugisen hur Mourinho egentligen tycker.

– Han känner att de fanns en svaghet i styrelsen, säger källan till Daily Mail.

I tisdags fick José Mourinho sparken från Manchester United och har ersatts tillfälligt av klubbikonen klubbikonen Ole Gunnar Solskjaer som lånats in från norska Molde som tränare resten av säsongen.

Manchester United har en framtid utan mig. Jag har en framtid utan Manchester United. Det är ”game over”. Varför ska jag dela mina känslor mer er eller supportrarna? Det är över. Det är så det alltid ha varit. Jag har varit kritisk mot managers i andra klubbar som har berättat om vad som hände och vem som bär skulden, det är inte för mig, sa Mourinho i en kort kommentar till Sky Sports efteråt.

”Största respekt för Sir Alex”

Men sedan dess har det varit tyst.

Nu har dock källor nära portugisen berättat hur Mourinho känner efter att ha fått sparken från Manchester United.

I en intervju med Daily Mail berättar personen att Mourinho känner ilska mot klubbens svaga ledning.

– José hade största respekt för Sir Alex Ferguson och före chefen David Gill. Han såg dem som riktig fotbollsmänniskor med erfarenhet från planen och kunskap om maktens korridorer inom fotbollen. Det var det han trodde att han fick när han tog jobbet. Men han märkte senare att det inte var fallet med den nuvarande ledningen, säger källan till tidningen.

”Fanns en svaghet”

Mourinho kände sig sviken av klubbledningen i både nyförvärv och stöd och rankar därför Europa League-segern högt i sin karriär.

– Han känner att det fanns en svaghet i styrelsen som lät tidigare spelare få en viktig röst i klubben. Om klubben hade haft en starkare ledning så skulle inte de negativa åsikterna ha haft så stor påverkar på styrelsen, omklädningsrummet eller supportrarna, säger källan.

Manchester United möter i dag Cardiff på bortaplan.

ARTIKELN HANDLAR OM