Därför ler inte Zlatan när han har gjort mål

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

”Du försöker jämföra mig med honom i Madrid”

1 av 5 | Foto: Scanpix
Zlatan Ibrahimovic förärades på söndagen med en minnesplatta på Idrottens Walk of Fame på Stadiontorget i Malmö.

MALMÖ. Zlatan Ibrahimovic blev först odödlig i Malmö och mötte sedan pressen inför tisdagens VM-kval.

Då berättade 30-åringen om äran, foten och känslorna efter att göra mål.

– Jag visar glädje när matchen är över, säger Ibrahimovic.

På tisdag väntar VM-kval för svenska landslaget mot Kazakstan i Malmö men redan på söndagen fick Malmö-borna en första skymt av Zlatan Ibrahimovic. Stadens store son ärades då med en hyllningsplatta på ”idrottens walk of fame” i staden.

– Det är sådant som går in i minnet och som man kommer ha med sig när man lägger av med fotboll. Det är saker man kan berätta för sina barn. Utmärkelsen jag fick i dag kommer stanna länge framöver på den platsen och då är man bland legendarer. Man brukar inte bli legend eller legendar förrän man slutar eller dör. Nu är jag en levande legend, i alla fall i Malmö. Det känns bra, säger anfallaren.

”Jag är jätteglad”

Just Zlatans glädje var något som kom upp på presskonferensen. Då bland annat varför 30-åringen inte visar så mycket glädje, utan snarare tillsynes ilska, när han gör mål.

– Nej nej. Nu försöker du jämföra mig med någon annan. Han i Madrid (Cristiano Ronaldo). Nej, nej, nej. Jag är glad. Jag är jätteglad. Men det är efter 27 sekunder (Zlatans första mål i ligamatchen för PSG mot Lille). Då fattas det 89,5 minut. Matchen är inte över. Jag visar glädje efter matchen. Men jag är glad. Tro mig.

Ibrahimovic gav också välkomna besked kring sin skadade fot inför tisdagen. 30-åringen är klar för spel.

”Känn ingen press Lasse”

– Vi kör på. Jag är här för att spela och körde 45 minuter mot Kina, lite för att jag själv var osäker och ville känna vilket läge jag låg i. I dag kändes det bra. Det är fortfarande lite mentalt, att jag inte går in 100 procent i alla dueller men det kommer gå undan av sig själv. Jag är här för att spela och det är inget snack om att vila. Vi kör på.

Matchen mot Kazakstan kan bli 30-åringens sista i Malmö. Zlatan passade därför också på att skicka en liten vädjan till landslagschef Lars Richt.

– Chefen är där. Han kommenterade något om Helsingborg men det ska inte jag säga här. Känn ingen press Lasse, säger Ibrahimovic med ett skratt.

– Vi har alltid haft ett fantastiskt stöd här, inte bara på matcherna utan även på träningarna. Sist vi var här och mötte San Marino hade vi fler på träningen än det var på matchen (mot Kina) i Helsingborg. Det betyder mycket för oss och förbundet. Det är klart man vill komma tillbaka.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN