Ingen publik – och böter för Djurgården

Av: Andreas Käck, Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 12 | Foto: C MORE
Flera ölflaskor kastades in - och ytterligare något typ av föremål som träffade Mjällbys spelare Gbenga Arokoyo efter målet. Domaren tog då beslutet att avbryta matchen och spelarna lämnade planen.

Djurgården har fått sitt straff för den avbrutna matchen mot Mjällby.

Matchen kommer att fortsätta spelas vid den avbrutna tidpunkten – men utan publik. Dessutom får Dif betala 15 000 kronor i böter.

– Vi kommer att acceptera den här domen utan att gnälla, säger ordförande Tommy Jacobson till Sportbladet.

Matchen mellan Djurgården och Mjällby avbröts i den 37:e minuten sedan bortaspelaren Gbenga Arokoyo träffats av ett inkastat päron från läktaren. Incidenten skedde i samband med Mjällbys firande efter Robin Strömbergs ledningsmål.

Beslut om tidpunkt inte taget

Nu har Disciplinnämnden slagit fast konsekvenserna:

”Disciplinnämnden beslutade vid ett extrainsatt sammanträde 12 april att matchen Djurgården–Mjällby AIF ska återupptas från den tidpunkt och med det målresultat som gällde då matchen avbröts. Återupptagandet av matchen kommer att genomföras utan publik. Tidpunkt för återupptagande av matchen kommer att fastslås enligt gällande bestämmelser”, skriver Disciplinnämnden.

Djurgården döms dessutom att betala 15 000 kronor i böter.

– Det positiva är att matchen får avgöras på planen och att inte en enskild idiot får avgöra den på egen hand, säger Tommy Jacobson.

Ska kompensera

Det låter som ett ganska milt straff?

– Det har jag ingen uppfattning om. Mats Jonsson (evenemangsansvarig) har ju erfarenhet av detta, men inte ens han hade någon aning om vad straffet skulle bli, så det är svår att bedöma. Vi kommer inte att överklaga domen i alla fall.

De cirka 10 000 som hade biljett till premiären kommer att kompenseras på ett eller annat sätt, bekräftar Jacobson.

– I nuläget vet jag inte exakt hur. Vi ska sätta oss ner i helgen och diskutera.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN