”Ett myteri – borde aldrig spela för Chelsea igen”

avPer Bohman

1 av 2 | Foto: Alastair Grant / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Kepa Arrizabalaga vägrade lämna planen.

Efter den bisarra situationen mot Manchester City sågas målvakten.

– Kepa borde få sparken. Han är en skam, säger förre Chelsea-spelaren Chris Sutton till BBC.

Slutminuterna av förlängningen mellan Manchester City och Chelsea i ligacupfinalen skapade rubriker världen över. Chelseas målvakt Kepa Arrizabalaga vägrade nämligen att lämna planen när tränaren Maurizio Sarri försökte byta in reservmålvakten Willy Caballero inför straffområdet. Efter ett par minuters vilt gestikulerandes från båda parter lyckades Arrizabalaga undvika att bytas ut genom att helt sonika inte acceptera sin tränares beslut.

Ett missförstånd – eller?

Efter straffläggningen, som Chelsea förlorade, försökte såväl spelare som tränare spela ner dramatiken och hävdade samstämmigt att allt varit ett missförstånd.

– Det var ett stort missförstånd för jag trodde att Kepa hade kramp och inte kunde stå under straffarna. Men det var inte kramp och han kunde fortsätta, sa Sarri.

Målvakten fyllde i:

”Det var inte min mening att gå emot tränarens vilja. Jag tror att det blev ett missförstånd i stundens hetta. Tränaren trodde att jag inte kunde spela och jag försökte förmedla att jag kunde fortsätta matchen”.

”Han är en skam”

Men stora delar av Fotbollsengland köper inte krishanteringen. Tidigare Chelsea-spelaren Chris Sutton anser att den spanske målvakten gick över gränsen och brännmärkte agerandet som ett ”myteri”.

– Det här borde bli Kepas sista framträdande i Chelseas tröja. Han är en skam. Jag har aldrig sett något liknande, säger Sutton och fortsätter:

– Om jag var Sarri skulle jag lämna klubben. Du kan inte bli underminerad på det viset. Varför drog inte de andra spelarna av målvakten från planen? Kepa borde få sparken, inte Sarri.

ARTIKELN HANDLAR OM