Helsingborg värvar från konkurrent

avRasmus Hammarström

FOTBOLL

Vänsterbacken Adam Eriksson lämnar Falkenberg

Foto: Bildbyrån
Adam Eriksson är klar för Helsingborg.

Helsingborgs IF förstärker på vänsterbackspositionen. Adam Eriksson blev på onsdagseftermiddagen klar för Skåne-laget. Han ansluter från Falkenbergs FF.

– Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med honom igen eftersom jag har goda intryck av honom från min tid i Falkenberg, säger Helsingborgs manager Henrik Larsson.

Falkenbergs FF hade en spelare som deltog i samtliga allsvenska matcher säsongen 2015, Adam Eriksson, 25. På onsdagen blev det däremot klart att han inte kommer spela allsvensk fotboll med laget den kommande säsongen. Helsingborgs IF bekräftar på hemsidan att vänsterbacken har kritat på ett treårskontrakt med den skånska klubben.

– Det känns bra att Adam kommer till Helsingborg. Han har en bra vänsterfot och är snabb. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med honom igen eftersom jag har goda intryck av honom från min tid i Falkenberg, säger klubbens manager Henrik Larsson till deras hemsida.

"Det ska bli kul"

Den utbildade civilekonomen har representerat Falkenberg sedan 2012 och gick redan som 15-åring till den allsvenska klubben IF Elfsborg. Han ser nu fram emot kommande utmaningar på Olympia.

– Det ska bli kul att testa något nytt och jag ser det som en ny utmaning. Intresset från HIF har växt fram under hösten och jag har sett många matcher. Jag har stora förväntningar på mina tre år här i Helsingborg, säger Adam Eriksson.

Kan bli Uronens ersättare

Frågan är om Adam Eriksson värvats in för att bredda truppen eller rent av ska ersätta Jere Uronen, 21. Finländaren sitter på ett kontrakt som löper ut till sommaren och har själv öppnat dörren för att byta klubbadress.

– Absolut, alltid är man det, man vill ju gå så långt som möjligt. Mitt mål är att spela i de bästa ligorna någon gång. Det har varit skönt att spela för landslaget också trots att jag är ganska ung. Det är ett bra fönster att visa upp sig för lagen i de större ligorna, sa Jere Uronen tidigare i höst till Kvällsposten.