Benzemas ilska: ”Gått för långt”

avMartin Tolén

Publicerad:

Real Madrid-stjärnan: ”Landslaget behöver mig”

Foto: TT
Karim Benzema

Karim Benzema riskerar att stängas av från landslagsspel och missa EM i sommar.

Nu rasar landslagsstjärnan mot hatet emot honom.

– Det är hemskt att folk försöker framställa mig som någon som inte respekterar mitt land, säger Real Madrid-anfallaren.

Den sexskandal som involverat flera franska landslagsspelare – däribland Mathieu Valbuena och Karim Benzema – fortsätter att störa hemmanationen till sommarens fotbolls-EM.

Tidigare har franska medier kommit med uppgifter om att Karim Benzema stängs av från landslagsspel och därmed missar EM. Även Valbuenas landslagsframtid är hotad.

– Jag vill spela. Det är allt jag vill och jag tror att det är vad de som gillar fotboll vill. Mathieu är en bra spelare. Franska landslaget behöver honom och de behöver mig också, säger Benzema till spanska AS.

Anklagas för att ha spottat i protest

Real Madrid-stjärnan riktar i stället sin ilska mot det hat som vuxit mot honom i Frankrike sedan skandalen uppdagades.

Efter terrorattackerna i Paris i november hedrade stora delar av fotbolls-världen offrena med att spela den franska nationalsången innan avspark. Benzema beskylldes dock för att ha spottat på marken under nationalsången inför El Clasico-mötet med Barcelona, något han dementerat att han gjort i protest.

– Jag har alltid fått kämpa för att ta mig dit jag tagit mig i dag och kommer att fortsätta göra det. Människor försöker förstöra mig som person, men det spelar ingen roll. Jag kommer alltid att vara samma person, säger Benzema.

”Det har gått för långt”

Benzema, med algeriska rötter, har även fått kraftig kritik för att tidigare under landslagskarriären inte sjunga under den franska nationalsången.

– Jag känner mig fransk och tycker att de här diskussionerna har gått alldeles för långt – det påverkar mig. Det är hemskt att folk försöker framställa mig som någon som inte respekterar mitt land, säger Real Madrid-stjärnan.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM