Beviset: Hellre en svensk än brasse

Uppdaterad 2015-07-27 | Publicerad 2015-07-23

Receptet för att nå succé i Premier League

Robinho, Carlos Tevez eller Javier Mascherano?

Nej, om Premier League-klubbarna ska göra ett lyckat nyförvärv bör de leta efter Mattias Jonson, Mathias Svensson eller Fredrik Ljungberg.

I alla fall om man får lita till FourFourTwo.

Följ ämnen

Är du ägare i en Premier League-klubb och jagar garanterad succé – då ska du hellre värva en svensk än en brasse eller argentinare.

Det är FourFourTwo som tagit fram en lista på vilket land som genererar flest succéspelare till Premier League.

Hellre Ljungberg än Robinho

Listan har tagits fram med hjälp av 23 olika värden som de totalt 1 180 nyförvärven sedan PL-starten 1992 kunde uppfylla eller inte uppfylla. Dessa sammanställdes sedan i en dator och fick fram ett slutvärde som räknades om i procent.

Sverige landade på drygt 20 procent vilket är bättre än både Argentina och Brasilien som landade på 18 respektive 17 procent.

Genom åren har det funnits ett antal brasilianare som floppat i Premier League likt Kleberson och Robinho.

Svenskar som fått goda betyg genom åren är Arsenals Fredrik Ljungberg och Henrik Larssons korta sejour i Manchester United.

Norge sämst

Mest framgångsrika är dock ivorianerna med sina 40 procent. Några som gjort succé är Didier Drogba, Yaya Touré och Wilfried Bony. De är tätt följda av senegaleserna (trots El-Hadji Diouf) och spanjorerna som förgyllt Premier League genom åren.

Och Norge? Inte ens det John Carew gjorde med en fotboll i Aston Villa kan rädda er här.

Ni är helt enkelt sämst.

De deltagande länderna var tvungna att ha minst 20 spelare som representerat en klubb i Premier League för att vara med i mätningen.

Följ ämnen i artikeln