Tim Markström

Markström gör sin allsvenska debut på lördag

Av: 

Jasmin Frljevic

FOTBOLL

Johannes Hopf har lämnat Hammarby för turkiska Genclerbirligi. Det öppnar upp för en allsvensk debutant: 28-årige Tim Markström.

– Jag spelar på lördag, säger målvakten.

Under hösten 2012 var Tim Markström på provträning hos Hammarby. Vid årsskiftet var kontraktet påskrivet och Markström tog en plats i truppen.

Under det följande året blev det ont om speltid bakom förstemålvakten Johannes Hopf och Markström lånades ut till superettan-konkurrenten Brage under höstsäsongen 2013.

Lånet avslutades och Markström återvände till Hammarby. Där han hittills har bara stått en tävlingsmatch och det var i svenska cupen 2014.

”Glad för Johannes skull”

Nu, två och en halv säsong sedan han anlände till klubben, kommer debuten i seriespelet. Tidigare har Markström 13 matcher i superettan med Brage på meritlistan. På lördag kliver han ut på Tele2 Arena och ska göra allsvensk debut.

– Det känns oerhört inspirerande och kul. Att få debutera på hemmaplan, det är bara att gå ut och ha kul och göra det man är bra på, säger Markström.

En debut han får chansen spela nu när Johannes Hopf lämnar klubben för den turkiska ligan trots att transferfönstret är stängt och klubben bara har en match kvar på säsongen.

– Det är kravet som uppstod. Det blev en omständighet och behövde genomföras denna veckan, säger Hammarbys sportchef Mats Jingblad.

– Ja det är glad för Johannes skull som ska få prova på lyckan i Turkiet och det ger mig en liten chans, säger Markström.

"Det räcker för mig"

Under torsdagens träning fick Markström beskedet får Nanne Bergstrand.

– Han sa inget mer än att jag ska spela och det räcker för mig.

I morgon har laget matchförberedande träning på Tele2 men trots att Markström kommer till den träningen med vetskapen om att han ska göra debut så stör det inte hans rutin.

Kommer detta ändra om i din uppladdning inför matchen mot Halmstad?

– Nej, absolut inte. Det är speciellt att vara andramålvakt. Man måste vara med hela tiden om något händer. Det är samma laddning som vanligt.

Kom det som en överraskning att du ska få göra debut?
– Klart att jag trodde att jag skulle få stå men man vet aldrig tills tränaren säger till. Och fram tills dess kan alla runt omkring säga vad som helst.

Hur är det med formen?

– Formen är bra, det är bara matcherna som har fattats men formen är god och finns där. Det är bara att gå ut och ha kul.

Transferfönstret öppnar inte innan den 15 juli. Fram tills dess har ni fem matcher, hur ser du på dina chanser att få mer speltid?

– Jag tänker inte längre än på nästa match och nu sa  Nanne bara: du spelar på lördag. Sen om det blir några fler matchen får framtiden visa.

ANNONS

Ses vi på lördag? Stryktipset ger dig det absolut bästa från fotbollsvärlden – varje helg.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tim Markström

Hammarby IF Fotboll