Är det här Norges näste Ödegaard?

Martin Ödegaard har tagit Norge och Europa med storm.

Frågan är om Kreshnik Krasniqi kan bli nästa norska supertalang att slå igenom.

I dag debuterade han i norska andraligan – 14 år gammal.

– Vi hämtade honom på Leos Lekland, skämtade Hönefoss-tränaren Rune Skarsfjord.

Norge har en av fotbolls-Europas hetaste talanger i Real Madrids Martin Ödegaard. 16-åringen har redan hunnit debutera för både Real Madrid och Norges A-landslag under säsongen. Och nu fortsätter unga norska spelare att göra tidiga avtryck i vårt västra grannland.

När Hönefoss besegrade Nest-Sotra med 3-1 i norska andraligan fick nämligen Kreshnik Krasniqi dryga fem minuters speltid.

"Var tvungen”

Det gör Krasniqi till norsk elitfotbolls första spelare född på 00-talet, endast 14 år 5 månader och 3 dagar gammal.

– Jag förväntade mig inte att få debutera i dag, men jag fick besked i lördags om att jag ingick i A-truppen, säger han till norska telegrambyrån NTB.

Tränaren Rune Skarsfjord skämtade visserligen om Krasniqis ålder men sa också samtidigt att anledningen till bytet inte var att slå något rekord.

– Vi har en av de minsta trupperna i serien. Jag tänkte inte på det för att han är en stort talang, jag var tvungen att byta in honom och spara några av de andra till framtida matcher, säger han till NTB.

Fotnot: Den yngsta spelaren som spelat i superettan är Erik Andersson som var 15 år 6 månader och 26 dagar när han debuterade för Landskrona Bois 2012.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.