Yohan Cabaye

”Vissa ville inte ha mig i laget”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

PSG-floppen om hur lagkamraterna höll honom tillbaka

Zlatan och Yohan Cabaye firar ett mål med Edinson Cavani.

Foto: AP/TT

Yohan Cabaye kom till PSG som en stjärna men lämnade med svansen mellan benen efter en misslyckas sejour.

Nu hävdar 29-åringen att han aldrig fick chansen av sina lagkamrater.

– Jag vet att vissa av spelarna inte ville ha mig där när jag kom till klubben, säger mittfältaren.

Paris Saint-Germain jobbade länge på att få loss Yohan Cabaye från engelska Newcastle i januari 2014. Men den franske landslagsmannen lyckades aldrig ta en plats i startelvan hos Ligue 1-mästaren och lämnade under sommaren för Crystal Palace.

”Det håller dig tillbaka”

Nu berättar 29-åringen om hur lagkamraterna i PSG höll honom tillbaka.

– Det är tufft när du vet att du spelar för ett lag där du, så fort du försöker något eller gör ett misstag, försvinner. När du försöker något får två eller tre onda blickar direkt om du missar en passning, säger Cabaye till Canal Plus enligt L'Equipe.

– När det är en tappad boll, en missad brytning eller fel passning... Alla skriker. Det är inte normalt. Det håller dig tillbaka.

Cabaye medger att han hade svårt att blomma i det krävande klimatet – samtidigt som han påstår att det finns spelare i PSG som inte heller ville se honom lyckas.

– Jag tror jag funderade för mycket. Det borde bara ha varit mer ”Yohan” i mitt spel. Ibland var jag för låst. Men jag vet att vissa av spelarna inte ville ha mig där när jag kom till klubben. Sådan är fotbollen, det spelar ingen roll nu, karriären är lång. Våra vägar kanske kommer att korsas igen.

”Zlatan var emot köpet”

Cabaye nämnar inga namn men det är ingen hemlighet vilka han syftar på. Redan när fransmannen kom till PSG rapporterades det som ett starkt motstånd mot värvningen från lagets ledare Zlatan Ibrahimovic och Thiago Silva som ville skydda sina kompisar Marco Verratti, Thiago Motta och Blaise Matuidi från ytterligare konkurrens.

– Alla har sin uppgift. Spelarna är här för att spela. Vi har viktiga spelare som Thiago Silva eller ”Ibra”, som kan ha en åsikt om den eller den spelaren. Men de är helt med på klubbens linje. De vill självklart att världens bästa spelare ska komma till Paris, precis som fansen också vill. Cabaye är en väldigt bra spelare, inget snack om saken, sa presidenten Nasser al-Khelaifi då.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Yohan Cabaye

Thiago Silva

Zlatan Ibrahimovic

Blaise Matuidi

Marco Verratti

Thiago Motta

PSG, Paris Saint-Germain FC