Äntligen bortavinst för IF Elfsborg

FOTBOLL

Vann med 2–0 mot Gais

I vårens sista match kom Elfsborgs första bortaseger.

Gais besegrades med 2–0.

Bakom vinsten låg stekheta duon Avdic och Bajrami.

Foto: Emir Bajrami låg bakom Elfsborgs seger.

Elfsborg har under hela våren förbannat sig över de dåliga planerna och inte alls lyckats på bortaplan. Inför mötet med Gais hade boråsarna tre oavgjorda och lika många förluster på kontot. Men i våravslutningen kom första fullträffen utanför Borås Arena. Inte för att planen höll någon vidare klass. Det gjorde däremot en glödhet duo i Elfsborg. De två 88:orna Emir Bajrami och Denni Avdic.

Den förstnämnde gav de gulsvarta ledningen i den 19:e minuten med ett stenhårt vänsterskott ett par meter utanför straffområdet. Det var Bajramis andra mål för säsongen och vänsteryttern var pigg värre – ett ständigt hot mot Gais backlinje. Dessutom har ju Elfsborg allsvenskans skyttekung i form av Avdic. Han stänkte in 2–0 snyggt frambröstad av James Keene.

Många proffsklubbar spanar

Frågan är om Elfsborg får behålla succéspelarna. Ett antal utländska proffsklubbar har under våren spanat in duon. Sommarens transferfönster lär avgöra deras framtid.

Gais kom till mötet med fem raka utan förlust. Men saknaden av avstängde Wanderson var enorm. Utan den kreative brassen körde göteborgarna fast totalt. Ersättaren Romário hade ingen lyckad kväll. Inte heller någon av de andra offensiva vapnen som tränare Alexander Axén har just nu.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM