Ska köpa spelare – för tio miljoner

FOTBOLL

Här är trion som är
nära IFK Norrköping

IFK Norrköping fick i dagarna in tio miljoner till nyförvärv.

Nu är Abbas Hassan klar, Martin Smedberg-Dalence mycket nära och Bobbie Friberg Da Cruz på ingång, kan Sportbladet avslöja.

– Vi vill värva etablerade spelare och är tacksamma för de här pengarna, säger ordföranden Peter Hunt.

I dagarna blev nyemissionen i Peking Soccer Invest helt klar. Den inbringade tio miljoner kronor som nu finns tillgängliga för sportchefen Tony Martinsson att förstärka laget för.

– Vi är tacksamma för de här pengarna och kommer att använda dem på ett bra sätt. Det blev formellt klart och inbetalat i dagarna vilket vi är både tacksamma och glada för, säger ordföranden Peter Hunt.

Ska få in 20 miljoner

IFK har dessutom bestämt sig för att sälja ut arenanamnet på Idrottsparken vilket klubben hoppas ska inbringa ytterligare 20 miljoner under en fem till tioårsperiod. Nu är den allsvenska nykomlingen också på väg att sätta sprätt på pengarna.

Sportbladet kan avslöja att Norrköping är överens med Elfsborg om en övergång för målvakten Abbas Hassan. 25-åringen var utlånad till "Peking" under hösten och hans tid i klubben förlängs nu med ytterligare minst en säsong.

– Vi har ett avtal med Elfsborg och så får vi se om vi kommer överens med Hassan själv eller om vi lånar honom. Men vi är överens om att vi antingen lånar eller tar över honom, säger sportchefen Tony Martinsson.

”Varit i kontakt med Randers”

I morgon kan dessutom Ljungskiles Martin Smedberg-Dalence bli klar för klubben. Lagkaptenen, som var tvåa i assistligan i Superettan, har fått ett slutbud av IFK.

– Vi ska få besked efter helgen. Då får vi se, säger Martinsson.

Men det största namnet är ändå Bobbie Friberg Da Cruz. Den 28-årige mittbacken lämnade Sverige och Gais 2008 för spel i danska Randers. Han var förra året utlånad till Kongsvinger men kan nu återvända till allsvenskan.

Friberg Da Cruz har varit på ett inledande besök i Norrköping och Sportbladet kan avslöja att IFK inlett kontakter med hans danska klubb Randers.

– Han har varit på besök och vi har varit i kontakt med Randers en första sväng. Nu får vi se vad som händer.

ARTIKELN HANDLAR OM