Real-spelarnas miljonbonusar

FOTBOLL

Kan tjäna över tio miljoner

Drygt tio miljoner kronor var får Real Madrids stjärnor om de vinner trippeln i år.

Spanska AS och Marca avslöjar klubben bonussystem som förhandlades fram under ett möte mellan lagkaptenerna och presidenten i går.

Det är tre år sedan Real Madrid vann den spanska ligan. Nu ska storklubben ta tillbaka tronen från Barcelona. För att motivera spelarna lite extra lovar klubben miljonbelopp om de lyckas.

3,2 miljoner för ligan

Lagkaptenerna Iker Casillas och Sergio Ramos åt lunch med klubbens president Florentino Perez i går. Då kom parterna också överens om årets bonusnivåer.

Enligt nyhetsbyrån AFP, som citerar spansk media, får Cristiano Ronaldo, Gonzalo Higuain och de andra stjärnorna 3,2 miljoner kronor var om de lyckas spela hem ligan i år. Men det finns en turnering som prioriteras högre.

Tjänade 270 miljoner

Vid seger i Champions League belönas spelarna med 5,2 miljoner kronor var. Den tredje turneringen som kan ge bonus är spanska cupen. Om kaptenen Iker Casillas får lyfta trofén där innebär det samtidigt 1,8 miljoner in på kontot för varje spelare.

Totalt kan alltså spelarna få över tio miljoner kronor i bonus om de vinner allt i år. Det är ändå bara småpengar för den störste stjärnan Ronaldo. Enligt France Football hade portugisen i fjol en årsinkomst på 270 miljoner kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga