”Premier League är mer underhållande”

FOTBOLL

Spanjoren njuter av England

Det pågår en ständig debatt om vilken som är världens mest underhållande liga.

En debatt där spanjoren David Silva vänder hemlandet ryggen och lägger sin röst på Premier League.

– Hur många lag som helst kan komma upp nära ligatoppen. Det gör ligan mer underhållande och tilltalande, säger Silva till sin klubb Manchester Citys hemsida.

David Silva lämnade Valencia och hemlandet Spanien för Manchester City i somras.

”Är betydligt tuffare”

Efter ett halvår i sitt nya hemland säger 24-åringen nu att han tycker att det engelska ligan är mer underhållande än La Liga.

– Barcelona och Real Madrid går bra och har byggt upp ett rejält försprång Spanien. I England är det betydligt tuffare. Hur många lag som helst kan komma upp nära ligatoppen. Det gör ligan mer underhållande och tilltalande, säger Silva.

City enda budgivaren

24-åringen ryktades vara ett hett villebråd på marknaden i somras när Valencia tvingades bjuda ut mittfältaren till försäljning på grund av ekonomiska problem. Men stjärnan säger nu att det bara var City som blev konkreta i diskussionerna.

– City visade ett stort intresse för mig från start och de var de enda som kom med ett bud. Det snackades om Real Madrid men det var aldrig något mer än just det, aldrig något konkret. Men jag ville också uppleva Premier League. Det var något som verkligen tilltalade mig.

ARTIKELN HANDLAR OM