Jonson stannar i Dif

FOTBOLL

Klar för spel 2011

Foto: bildbyrån
Mattias Jonson spelar ett år till i Djurgården.

Nu är det klart.

Mattias Jonson spelar i Djurgården även 2011.

– Jag är jättenöjd, säger han.

Efter en vårsäsong som spolierades av en efterhängsen lårskada, vilket gjorde att han bara kunde göra ett 20 minuter långt inhopp mot Gais, har Mattias Jonson, 36, kommit igång under hösten där han har startat i sju matcher och bytts in i två.

Det han har presterat under hösten har nu visat sig vara tillräckligt för att hans kontrakt förlängs med ett år.

På lördagen meddelade Djurgården att Jonson spelar i Dif även 2011.

Spelat mer i höst

Men under hösten har han visat att han fortfarande kan spela. Han har startat i sju matcher och bytts in i två. Och nu tyder det mesta på att han kommer att spela även nästa säsong.

–Han är en viktig spelare, inte bara på planen utan även utanför och i omklädningsrummet med sina ledaregenskaper. Han har betytt väldigt mycket för utvecklingen i truppen, sade Djurgårdens manager Stefan Alvén till Sportbladet tidigare i veckan.

Jonson själv är nöjd med det nya kontraktet.

– Jag har haft en önskan om att kunna spela fotboll nästa år och så blir det nu. Jag är jättenöjd, säger han till Djurgårdens hemsida.

Kan stanna efter karriären

Även efter karriären kan han bli kvar i Djurgården.

– Vi är överens om att vi ska försöka hitta lösningar för att kunna behålla honom i organisationen efter hans spelarkarriär. Vi vill kunna ta tillvara på de kunskaper och de erfarenheter som han besitter, säger Alvén.

Hur långt i diskussionerna har ni kommit?

– Inte speciellt långt just nu. Men vi har förklarat för Mattias att vi gärna ser att han stannar här, och han verkar vara intresserad av det.

ARTIKELN HANDLAR OM