AIK Fotboll

"Vi trodde han hade lugnat sig"

Av: 

Kristoffer Bergström

FOTBOLL

AIK köpte Dulee efter rapporter om att han förändrats

AIK:s tränare Alex Miller vägrade i går att svara på frågor om Dulee Johnson, klubbens våldtäktsmisstänkte mittfältare. Samtidigt står det klart att klubben tidigare dragit in den stödperson som Dulee Johnson har haft.

Foto: ulf höjer

AIK köpte tillbaka Dulee Johnson efter att ha fått signaler om att han lugnat ner sig.

Nu är man självkritiska.

– Vi har försökt göra vad vi kan. Om det har varit för lite måste vi bli bättre, säger VD:n Annela Yderberg.

Dulee Johnson.

Foto: reuters

Dulee Johnson är häktad på sannolika skäl för en våldtäkt som ska ha ägt rum i maj.

Oavsett hur rättsprocessen går tycker AIK:s huvudsponsorer att mittfältaren har solkat ner klubbens rykte och måste sparkas. "Ska AIK ta hem honom från Israel krävs punktmarkering, men de har inte klarat av det och då har jag rätt att vara irriterad", sa Peabs vice-VD Mats Johansson.

Nu framkommer nya uppgifter om hur det gick till när Johnson lämnade AIK för Maccabi Tel Aviv – och återvände mindre än ett år senare.

När Johnson var i Israel fick AIK rapporter om hur han lämnat det struliga liv som bland annat renderat en dom för rattfylla och misshandel.

– Så hade vi också fått signaler om att han hade lugnat ner sig, att hans sociala situation hade förbättrats, säger dåvarande tränaren Mikael Stahre till fotbolldirekt.com.

AIK utreder nu hur de agerat runt Dulee Johnson. VD:n Annela Yderberg säger att personer inom klubben har hjälpt spelaren, men att det kan finnas skäl att vara självkritisk.

– Det är en vuxen människa vi pratar om, så det är svårt. Vi har gjort en hel del, men om det inte var tillräckligt får framkomma i utredningen, säger hon.

Har ni höjt stödet till honom under hösten?

– Det har varit till och från. Vi har ett relativt stort ledarteam också, så det finns en stor social funktion även i dem.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll