Här anländer Lagerbäck – utan Nigerias stjärna

FOTBOLL

”Han är inte här”

TOLLESHUNT KNIGHTS. Lagerbäck saknar fortfarande sin nyckelspelare.

I England skulle storstjärnan John Obi Mikel ansluta.

– Han är inte här, svarar Lagerbäck kort när Sportbladet välkomnar honom vid tränings­anläggningen.

Middagen är uppdukad i en specialavdelning på hotellets övervåning när Nigerias landslag och den svenska ledarstaben anländer till Five lakes and country club utanför den lilla orten Tolleshunt Knights i östra England. Då har sällskapet varit på resande fot i drygt 12 timmar.

– Träningen börjar inte förrän i morgon (läs: i dag) och det blir inget spelar­möte ikväll heller, berättar Roland Andersson när han kliver av bussen som tagit gänget från Heathrow.

John Obi Mikel saknas

Men trots att ytterligare spelare nu anslutit till truppen saknas fortfarande lagets stora stjärna. Chelsea-spelaren John Obi Mikel, 23, som enligt tidigare planer skulle möta upp laget i går, är ännu inte på plats.

Assisterande förbundskapten Roland Andersson förklarar:

– Mikel rehabar fortfarande sitt knä. Han kommer komma hit så småningom, men det var ingen idé för honom att komma redan i kväll, säger han.

Mittfältsessets skada har gjort att han missat första delen av uppladdningen, som inleddes i torsdags kväll på nationalarenan i Abuja med en bön före träningspasset.

Tidigast onsdag

Mikel tvingas också avstå den första av lagets två träningsmatcher inför VM. På tisdag möter Nigeria Saudiarabien i österrikiska Wattens, men enligt Roland Andersson kommer Mikel ­inte träna med sina lagkamrater förrän tidigast på onsdag.

ARTIKELN HANDLAR OM