”Inte presterat som vi önskar”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Fansen positiva till försäljningen

AIK:s kanske två största profiler och tidigare favoriter bland fansen tvingas har lämnat klubben.

Men Black Armys ordförande Daniel Wilhelmsson säger att fansen är positiva till försäljningen av Bojan Djordjic och Martin Mutumba.

– Många tycker att de gnällt för mycket i media och inte presterat tillräckligt bra, säger Wilhelmsson.

Bojan Djordjic och Martin Mutumba var stora guldhjältar i fjol och har mer eller mindre blivit AIK:s ansikten utåt de senaste åren. Men trots det är det positiva tongångar från supporterföreningen Black Army efter försäljningen av stjärnorna.

”Kommer inte glömma dem”

– Det är klart att vi inte kommer glömma dem för att de var med och tog med trippeln. De är också AIK:are i hjärtat vilket är stort för oss supportrar. Å andra sidan har de inte presterat så bra som vi önskar, säger ordföranden Daniel Wilhelmsson.

Båda profilerna är klara för ungerska Videoton och enligt Djordjic var det helt nye tränaren Alex Milelrs beslut att sälja. Trots att skotten bara varit i klubben i några dagar är Wilhelmsson positiv till 60-åringen och försäljningarna.

”Helt rätt att sälja”

– Det ryktas ju att vi får rätt bra pengar och stämmer det är det väldigt bra. Då är det inget snack om att det är rätt. Båda spelarna har haft mer att bevisa än de gjort under vårsäsongen och även fast Martin var väldigt bra förra året har de haft det tyngre i spelet i år, säger Wilhelmsson.

Är inte Bojan och Martin favoriter bland fansen?

– Jo, men samtidigt tycker många att de gnällt för mycket i media och inte presterat tillräckligt bra på planen. Det är delade meningar. Det är självklart två stora personligheter men det är inte samma sak som att spela bra fotboll och det går ändå ut på att vinna matcher.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN