Åtvidabergs manager: Flytt kan bli nödvändig

FOTBOLL

Förra månaden slog förslaget ner som en bomb i klassiska Åtvidabergs FF.

Föreningens elitlag skulle flytta till Linköping, ansåg både Ingvar "Putte" Carlsson och Tommy Jacobsson.

Nu får de stöd - av Åtvidabergs manager Magnus Pehrsson.

- För att få ekonomi för allsvenskan krävs kapital och den sponsormarknaden finns i Linköping. Där finns företagen och pengarna, där finns en kommun som ropar efter elitfotboll. Men hur intressant är det om vi aldrig visar upp oss?

Det sade Ingvar "Putte" Carlsson till Östgöta Correspondenten då.

Dagen innan Åtvidabergs cupfinal mot samarbetsklubben Djurgården förklarar lagets manager Magnus Pehrsson att han håller med.

- Det är egentligen ett val för Åtvidaberg. Om man vill stanna och spela varje match på Kopparvallen kan det vara svårt att vara ett elitfotbollslag på längre sikt. I dag går det inte riktigt runt, säger han till Radiosporten.

Åtvidaberg har det minst sagt svårt ekonomiskt. Årets driftresultat ser ut att sluta med en förlust på nära två miljoner kronor. Publiksnittet för årets säsong i superettan hamnade på svaga 1 963. För en fortsatt satsning på allsvenskan tror Magnus Pehrsson att en flytt kan bli nödvändig.

- Spelarna har varit med om något väldigt positivt här. Man har förändrat träningen och hela sättet att arbeta. Att det skulle stanna av är inget som spelarna vill, vi har plockat hit spelare som vill framåt, säger Magnus Pehrsson.

Åtvidabergs supportrar har hela tiden var mycket kritiska till förslaget.

Jens Möller

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan