De är Europas målfarligaste

FOTBOLL

Eto'o och Toni vassast just nu

1 av 2 | Foto: Luca Toni, Fiorentina.

Samuel Eto'o sänkte Osasuna med sina två mål.

Luca Toni gjorde tre när Fiorentina krossade Parma.

Tillsammans är de de vassaste målskyttarna i hela Europa.

- Jag tackar laget för all framgång, säger Luca Toni ödmjukt.

Henrik Larsson satt på bänken hela matchen i matchen mot Osasuna. Pamplona-laget parkerade på en andraplats inför helgens omgång i La Liga. Men på Nou Camp hade de inte en chans. Skyttekungen Samuel Eto'o gjorde både 1-0 och 2-0 i den andra halvleken och Barça klättrade upp på en fjärdeplats i tabellen, dock med en match mer spelad än resten av toppkonkurrenterna.

Hattrick av Toni

I Italien tog hårdsatsande Fiorentina ännu en övertygande seger. Luca Toni, som köptes från Palermo i somras, är kanske sommarens allra bästa övergång. Den italienske landslagsmannen gjorde hattrick mot Parma i 4-1-segern, och är nu uppe på sanslösa nio mål efter åtta spelade ligamatcher.

- Det är inte bara min förtjänst, hela gruppen jobbar hårt för att vi ska lyckas. Jag tackar laget för all framgång, säger hjälten efteråt.

Fiorentina reste sig fort efter den usla insatsen mot Lazio förra helgen, då det blev förlust 0-1. Spelarna fick sig en rejäl utskällning av tränare Cesare Prandelli.

"Stor attitydförändring"

- Jag såg en stor attitydförändring redan från början jämfört med Lazio-matchen. Min kritik visade sig direkt, inte bara på grund av målen, men man såg tydligt hur spelarna jobbade för varandra, säger Prandelli.

Fiorentina ligger nu trea i Serie A, efter suveräna Juventus och på samma poäng som Milan. Milan och Inter spelar i dag och kan gå om, men Fiorentina befäster sin plats i toppen och visar att man åtminstone kommer att vara med och slåss om den fjärde och sista Champions League-platsen.

David Tanentsapf