Mourinho pratar – om varför han inte pratar

Publicerad 2012-03-26

José Mourinho.

BARCELONA. Frågorna kring Real Madrids silenzio stampa fortsätter.

I dag svarade José Mourinho på frågan om beslutet att inte prata med medierna – med tystnad.

Sedan förra helgens kaotiska 1–1-match mot Villarreal har José Mourinho och hans Real Madrid tillämpat "silenzio stampa", och vägrat prata med medierna.

På måndagen hade klubben inget val, eftersom Uefa kräver att en spelare och tränare håller presskonferens dagen före match i Champions League, och Mourinho tog med sig Sami Khedira till presskonferensen på Cypern.

– Jag behöver inte rättfärdiga beslutet att inte prata med media, det är inte mitt ansvar eller på något sätt mitt beslut, säger Mourinho enligt Marca, på frågan om varför klubben valt att vara tysta gentemot medierna.

”Vi är favoriter”

Därefter gjorde klubben klart att Mourinho inte tänkte svara på fler frågor angående mediebojkotten. Däremot pratade portugisen sig varm om cypriotiska Apoel som Real Madrid möter i första kvartsfinalen i morgon.

– Vi har fått ett fantastiskt mottagande här, det vill jag tacka för. Självklart är Real favoriter, det kan vi inte förneka, men vi respekterar dem och har studerat dem noga, säger Mourinho.

Trots det kom en sista fråga om Real Madrids tystnadspincip från en journalist som undrade om beslutet att inte prata med medierna skulle fortsätta efter morgondagens match.

José Mourinho och Sami Khedira svarade med att resa sig och lämna pressalen.

Följ ämnen i artikeln