Ferguson: ”van Persie ville desperat till oss”

FOTBOLL

Här är bilderna som Arsenal-
fansen helst hade sluppit se

1 av 7 | Foto: Robin van Persie valde tröja nummer 20 i Manchester United.

Här är Robin van Persie i sitt nya röda ställ.

Innan han genomförde sitt första träningspass med Manchester United satte han pennan till pappret och slutförde en av sommarens hetaste övergångar.

– Jag lyssnade på den lilla killen inombords, den killen skrek "Manchester United", säger van Persie.

Robin van Persie klarade läkarundersökningen och skrev på ett fyraårskontrakt med Manchester United på fredagen.

– Jag ser fram emot att gå i fotspåren av så många fantastiska anfallare, genom att bidra med min erfarenhet hoppas jag att klubben kan vara med och slåss om de största pokalerna. Jag kan knappt vänta på att få komma igång, säger van Persie som kan debutera redan på måndag mot Everton.

Men valet att gå till United var inte helt lätt för den förre Arsenalkaptenen.

– I sådana här situationer, när man måste ta ett svårt beslut i livet, lyssnar jag alltid på den kille killen inom mig. Vad vill han? Den killen skrek "Manchester United", säger holländaren.

United-tränaren om den heta övergången:

– Förståeligt nog så ville inte Arsene Wenger sälja till Manchester United – som han redan har nämnt. Grabben ville komma till oss och det är vad som betyder något. Han nekade flera olika klubbar eftersom han ville ha utmaningen som det innebär att komma till världens största klubb, säger ”Fergie” som betonar att det var van Persies starka vilja som gjorde affären möjlig.

”Han ville desperat till oss”

– Jag trodde inte att det var möjligt för ett år sedan, om han inte hade krävt av Arsenal att de skulle säga att han ville gå till Manchester United, så hade förhandlingarna varit över. Men nu var det bara att komma överens om en summa, han ville desperat till oss, säger Ferguson till klubbens hemsida.

van Persie, som gjorde 37 mål för Arsenal förra säsongen, uppges ha kostat Manchester United runt 250 miljoner kronor. Men totalnotan för holländaren lär landa runt 680 miljoner över de fyra år som kontraktet sträcker sig.

Tillsammans med Wayne Rooney bildar han ett av världens dyraste anfallspar med en sammanlagd lön på 4,7 miljoner – i veckan.

– Hans egenskaper behöver inte beskrivas för våra fans – han har gjort ett flertal mål mot oss i några klassiska matcher mot hans förra klubb, säger Manchester Uniteds tränare sir Alex Ferguson på klubbens hemsida.

van Persie är nu teoretiskt spelklar till Uniteds premiär mot Everton på måndag.

ARTIKELN HANDLAR OM